Які кімнатні квіти можуть покращити ваше здоров'я

Перш, ніж принести додому нову кімнатну рослину, не завадить дізнатися про неї якомога більше – деякі з них можуть бути досить небезпечними для здоровя. Але з цими пятьма вам однозначно пощастить. Вони не тільки відрада для очей, а й домашній лікар.

Герань. Ефірні олії цієї красуні – порятунок для гіпотоніків. Тим, хто важко встає вранці і страждає від занепаду сил, вона допоможе збадьоритися. Астматикам легше дихається поряд з геранню. А якщо в оселі поселилася вірусна інфекція, рослина допоможе її знезаразити: листя герані містить леткі фітонциди (рослинні антибіотики), які знищуватимуть мікробів у повітрі.

Мірт. Вважається природнім антибіотиком. Завдяки ефірним маслам знищує патогенні бактерії – стафілокок, стрептокок, кишкову та туберкульозну палички – і  віруси, які знаходяться у повітрі. Відвар з листя корисний при шлункових захворюваннях, хворобах печінки та нирок.

Діффенбахія. Мало того, що вона збагачує повітря киснем – ця квітка ще й зволожує повітря, що позитивно впливає на легені. А фітонциди, які виділяє, нейтралізують хвороботворні мікроорганізми в приміщенні.

Спатифілум. Має таку саму дію, як і діффенбахія. Але варто уникати потрапляння його соку на слизову та шкіру – він може викликати серйозні опіки.  А при попаданні у вічі здатен спровокувати кон'юнктивіт і незворотні травми рогівки.

Мурайя. Дерево імператорів (так ще називають цю рослину) може цвісти круглий рік. При цьому вони виділяють ніжний ненав’язливий запах, який має лікувальні  властивості. Зокрема, знімає головний біль. 3-4 ягоди мурайї на день корисно з’їдати гіпертонікам – ці плоди гарно знижують тиск. А ще вони підіймають життєвий тонус. Відвар із листя використовується для полоскання горла та прискорення загоєння ран.

Кипарисовик. Як і всі хвойні рослини, позитивно впливають на організм людей, чкі мають захворювання дихальної системи. Також підвищують тонус і сприяють загальному оздоровленню. Знезаражують повітря і покращують сон.

Лимонне дерево. Не тільки плоди цитрусових мають антисептичні властивості – листя теж виділяє речовини, які борються з інфекціями дихальних шляхів, зміцнюють  імунну систему та знижують тиск. Аромат квітів  заспокоює та підвищувати здатність організму чинити опір інфекціям.

Вас це може зацікавити: 6 видів кімнатних рослин, яким протипоказані великі горщики: квітів і розкішної крони не дочекаєтесь

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист