Які місця в літаку найбезпечніші: для тих, хто боїться літати

Авіаперельоти українцям поки що недоступні. Але навіть коли повітряний транспорт курсував без перешкод, у декого від однієї думки про висоту в 10 тис метрів починалися панічні атаки: а раптом літак почне падати? Для тих, хто боїться, розповідаємо, які місця на борту найбезпечніші.

На аерофобію (страх літати), як свідчить статистика, страждає майже 40% дорослих людей. Те, що це в основному жінки – не більше, ніж стереотип: майже 45% чоловіків почуваються на борту некомфортно.

Люди з аерофобією починають переживати з приводу перельоту ще задовго до того, як це станеться. А в літаку взагалі впадають в ступор, коли починають уявляти, що з ними може трапитися.

Насправді шанси, що станеться щось страшніше, крім  турбулентності, мінімальні. Дані Гарвардського університету свідчать, що ймовірність авіакатастрофи – 1 до 1 200 000. Ймовірність стати жертвою авіакатастрофи – 1 до 11 000 000. А шанси загинути в автокатастрофі – 1 до 5000.

Але щоб заспокоїти вкрай наляканих громадян, редакція журналу Time проаналізувала відомі авіакатастрофи і зробила висновки щодо найбезпечніших місць на борту літака.

Тож хто ті щасливчики, яким можна розслабитися? Ті, в кого квитки на останні 6-7 рядів. І місця біля проходу.

Навіть при тому, що в разі аварійної посадки розлом, як правило, відбувається посередині літака, саме ці місця досить безпечні. Від удару можуть спалахнути двигуни, які розташовані в центрі. Під останніми шістьма рядами немає баків з паливом. Отже, займання цій частині повітряного транспорту загрожує найменше. 100% безпеки ніхто не ризикне обіцяти, але шанси вижити кращі, ніж у інших пасажирів.

Також «козирними» вважаються місця біля заднього аварійного виходу. Це й зрозуміло: в разі евакуації з них можна швидше потрапити до виходу.

Їхня перевага ще й у тому, що там більше простору, тому можна зручніше розташуватися, витягнувши ноги. Щоправда, не у всіх літаках на цих місцях є можливість відкинути спинку сидіння. А якщо вона й відкидається, квиток коштує дорожче. Однак це ніщо у порівнянні з почуттям спокою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист