Від яких продуктів і напоїв потрібно відмовитися перед авіаперельотом

Якщо ви хочете, щоб ваш авіапереліт був комфортним, виключіть зі свого раціону певні продукти. На борту вони можуть викликати здуття живота.

Далеко не для всі авіапереліт – приємний процес. Навіть коли попереду чекає океан, пальми і довгоочікувана відпустка. Хтось панікує, опинившись у повітрі. А хтось бореться з неприємними відчуттями – здуттям живота. Останнє трапляється досить часто. Причому навіть з тими, хто зазвичай від цього не страждає. 

«Поєднання зниженого атмосферного тиску, зневоднення та тривалого сидіння уповільнює процес травлення та призводить до накопичення газів у травному тракті. Ось чому під час польоту люди часто відчувають здуття та нудоту», – пояснює стюардеса з семирічним досвідом роботи в British Airways.

Щоб цьому запобігти, потрібно, перш за все, дотримуватися посиленого режиму пиття: за добу до та після польоту вживати багато води, щоб запобігти зневодненню і затримці рідини в організмі.

Також слід уникати деяких харчових звичок, які можуть погіршити самопочуття.

Одна з поширених помилок багатьох мандрівників – добре наїдатися перед вильотом. Багато хто робить це прямо в аеропорту, за годину-дві перед посадкою в літак: замовляє жирну їжу (наприклад, картоплю фрі) або надто гостру.

Між тим, правильніше вживати продукти, багаті на клітковину, – вони легше засвоюються.

Від їжі, якою годують в літаку, стюардеса радить взагалі відмовитися. У повітрі смакові рецептори погіршується. Щоб страви не були прісними, їх добре підсолюють і додають олію. Від цього теж дуже здуває живіт.

Обережними варто бути не тільки з їжею, а й з алкоголем та кофеїном. На радощах, що нарешті дочекалися відпустки (або від страху польоту – щоб притупити трохи відчуття), пасажири полюбляють випити келих-другий вина чи чогось міцнішого. У крайньому разі, скоротити час очікування до посадки, потягуючи каву.

Але і кофеїн, і алкоголь мають зневоднювальний ефект, який, як було сказано вище, провокує здуття. Якщо не хочете відчувати себе, як повітряна кулька, відмовтеся від улюбленого лате чи еспресо (і на сніданок теж) та від спиртного.

А от чашка м’ятного чаю буде дуже доречною. Цей напій і нерви заспокоює, і зі здуттям боротися допомагає. Після нього кілька годин у повітрі здадуться набагато приємнішими.

Вас це може зацікавити: Які місця в літаку найбезпечніші: для тих, хто боїться літати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист