Експерти запевняють, що цукор у каві легко зможе замінити кориця.
Чашка ароматної кави здатна повернути до життя і подарувати насолоду. Дві чи три дозволяють декому витримати денний робочий марафон, якщо видалася неспокійна ніч. Проте якщо ви полюбляєте каву з цукром, є проблема – зайві калорії, які вам навряд чи потрібні. Особливо якщо ви – кавоман.
Але цю проблемі можна вирішити, якщо замість цукру додавати в чашку з улюбленим напоєм дрібку меленої кориці.
Насправді солодкою кава не стане. Однак кориця нейтралізує її гіркуватий присмак, і в підсолоджуванні цукру не буде необхідності.
Додаючи цю ароматну спецію, ви відразу вбиваєте кількох зайців, оскільки кориця дуже корисна для здоров’я. Не даремно у стародавньому Китаї вона була на вагу золота! Вона містить багато життєво необхідних мінералів (зокрема, кальцій, марганець, калій, залізо, магній), клітковину, яка сприяє здоровому травленню, антиоксиданти, які запобігають окисному стресу.
Кориця стимулює захисні функції організму і зміцнює імунітет, має протизапальну, антисептичну і антибактеріальну дію, знижує вміст глюкози в крові, стимулює спалення жиру, поліпшує роботу головного мозку.
Протипоказана вона тільки дітям до двох років, вагітним жінкам (приправа може стимулювати скорочення матки) та людям із серйозними захворюваннями печінки і нирок.
Всі інші можуть експерементувати: крім кави та випічки додавати корицю до фруктових салатів, каш, несолодких йогуртів і навіть чаю.
А також про те, які імітації продуктів ми вважаємо спражніми