Які рослини не можна підживлювати попелом

Городники й садівники люблять використовувати деревний попіл в якості добрива – в деяких випадках він стає справжнім порятунком для рослин. Однак підходить він далеко не всім культурам.

Корисні властивості попелу

Залишки перегорілої деревини вважаються чудовим фунгіцидом (свого роду антибіотик для ґрунту, який вбиває грибок), засобом для боротьби зі шкідниками,  добривом і розкислювачем ґрунту.

Попіл містить близько 30 корисних мікроелементів (серед них – кальцій, кальцій, натрій, магній, цинк, мідь, сірка, фосфор). Вони швидко засвоюються рослинами,

після попадання в ґрунт. І залишаються активними тривалий час – може діяти впродовж 3-4 років. Окрім того, попіл активізує азотофіксуючі бактерії.

Які рослини не можна підгодовувати попелом

Знаючи про корисні  властивості попелу, городники намагаються застосовувати його для підживлення всіх культур. А потім не можуть зрозуміти, чому деякі з них замість того, щоб посилено рости, гинуть.

Так відреагують на попіл редиска, кавуни, щавіль. Вони будуть повільно розвиватися, кавун погано цвістиме. І в результаті не дадуть гарного врожаю.

Великою помилкою буде підживлення попелом лохини.

Не зрадіє йому гортензія,  лаванда, календула.

Також не підходить таке добриво для хвойних дерев – ялини, піхти, туї, ялиці.

Справа в тому, що вони люблять слабокислий грунт. А попіл його навпаки – розкислює. Тому для підживлення перерахованих культур краще взяти інші засоби.

Вас це може зацікавити: Чим поливати помідори, щоб давали удвічі більший урожай і не приваблювали  шкідників

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист