Яка різниця у віці не сприяє тривалим подружнім стосункам

Різниця у віці між подружжями завжди викликає інтерес суспільств. Стосовно того, чи довго вони проживуть разом, ледь не робляться ставки. Звичайно, кожен випадок – окрема історія. Однак статистика свідчить: деякі «вікові розриви» найбільш невдалі для тривалих щасливих стосунків.

Те, як складаються стосунки в парі, залежить від багатьох чинників. Характер, життєвий досвід, погляди на життя і цілі, які люди переслідують, – все має значення. Одній парі різниця у віці допомагає побудувати гармонічні стосунки, іншій навпаки – заважає.  

Знання про найбільш несприятливі вікові діапазони повинно допомогти уявити, що саме можна чекати від такого союзу. Наприклад, доведено, що шлюби, де у партнерів велика різниця у віці, виявляються менш стійкими, коли в їхньому житті виникають фінансові труднощі.

Тож яка різниця у віці має насторожувати найбільше?

10 років різниці

Такий розрив дехто вважає максимально допустимим. Дослідження Університету Еморі (Джорджія, США) показало, що ризики розлучення пари з такою різницею становлять майже 40%. Як правило, це відбувається не відразу. У молодому віці різниця майже не відчувається. Проблеми починаються, коли жінці виповнюється 40-50: вона входить у розквіт своєї сексуальності, а у чоловіка з чим питанням можуть бути проблеми.

20 років різниці

Чоловіка приваблює юність обраниці, дівчину – зрілість партнера, мудрість, стабільність, впевненість у собі. Він їй передає певний досвід, вона його надихає і дозволяє залишатися молодим духом. Якщо партнерів пов'язують спільні інтереси чи справа (наприклад, бізнес), шлюб може бути міцнішим і щасливішим – тим самим, коли подружжя «у горі і в радості».

Якщо ж інтересами вони не пов’язані, ймовірність розлучення зростає до 95%. Як показують дослідження, в таких шлюбах часто спостерігається напруга. У більшості випадків вона зумовлена тим, що один з партнерів тільки починає будувати сім’ю, а інший вже має такий досвід – у нього можуть бути діти від попереднього шлюбу чи навіть онуки. Це досить сильно впливає на життєві цілі подружжя і розбіжності у світогляді.

Оптимальна різниця у віці, як свідчать дослідження, 3-6 років. У такому разі у пари більше шансів знайти спільну мову й побудувати гармонійні відносини.

Проте все це – лише суха статистика і висновки психологів. Кожні стосунки унікальні в мають шанс зробити подружжя щасливими. Головне, докласти до цього зусиль.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист