Як виростити солодку моркву: поради експерта

Морква повинна бути соковитою і солодкою. Якщо вона трохи гірчить, ви щось зробили не так.

Щоб морква мала насичений солодкий смак, у ній повинно накопичитися максимум цукрів. Цьому, зокрема, може сприяти грамотне підживлення.

Буквально це означає, що доведеться відмовитися від перегною. Він забезпечує моркву азотом, якого вона потребує. Однак у  перегної його надто багато. Надлишок не кращим чином впливає на смак коренеплодів: вони стають водянистими і гіркуватими. А ще він псує зовнішній вигляд моркви – вона росте кривою.

Краще використовувати для підживлення нітроамофоску (40 г на відро води).

У кінці літа, коли морква набирається соку, – борну кислоту (1 ч. л. на літр гарячої води, а після розчинення слід розбавити суміш в 10 л холодної води). Бор допомагає їй накопичувати цукор, покращує смак та структуру.

Також експерти радять обирати коренеплодам правильних компаньйонів на городі. І наполегливо рекомендують уникати сусідства з хроном. У нього надзвичайно потужна коренева система, яка крастиме вологу та мікроелементи з ґрунту у моркви.

А головне, хрін виділяє прямо в ґрунт речовини, які здатні змінювати смакові якості моркви – додавати їй неприємної гіркоти.

Вас це може зацікавити: Секрети вирощування листового салату, який не гірчить

Що посадити поряд з помідорами, щоб вони виросли смачнішими

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100