Морква повинна бути соковитою і солодкою. Якщо вона трохи гірчить, ви щось зробили не так.
Щоб морква мала насичений солодкий смак, у ній повинно накопичитися максимум цукрів. Цьому, зокрема, може сприяти грамотне підживлення.
Буквально це означає, що доведеться відмовитися від перегною. Він забезпечує моркву азотом, якого вона потребує. Однак у перегної його надто багато. Надлишок не кращим чином впливає на смак коренеплодів: вони стають водянистими і гіркуватими. А ще він псує зовнішній вигляд моркви – вона росте кривою.
Краще використовувати для підживлення нітроамофоску (40 г на відро води).
У кінці літа, коли морква набирається соку, – борну кислоту (1 ч. л. на літр гарячої води, а після розчинення слід розбавити суміш в 10 л холодної води). Бор допомагає їй накопичувати цукор, покращує смак та структуру.
Також експерти радять обирати коренеплодам правильних компаньйонів на городі. І наполегливо рекомендують уникати сусідства з хроном. У нього надзвичайно потужна коренева система, яка крастиме вологу та мікроелементи з ґрунту у моркви.
А головне, хрін виділяє прямо в ґрунт речовини, які здатні змінювати смакові якості моркви – додавати їй неприємної гіркоти.
Вас це може зацікавити: Секрети вирощування листового салату, який не гірчить