Як вибрати мультимедійний ноутбук для музики та кіно?

Мультимедійний лептоп зі збалансованими технічними характеристиками заміняє телевізор, музичний центр, розумну колонку та інші гаджети. Його можна використовувати як для створення, так і для споживання контенту. Найприємніші моменти експлуатації — перегляд фільмів, серіалів, комедійних шоу та прослуховування улюблених треків. Таке ліниве дозвілля дозволяє розслабитися та «занулитися» після важкого робочого дня чи тижня. 

Щоб підібрати ноутбук для бінджвотчингу, домашніх музичних вечірок та інших розваг, потрібно розуміти, які характеристики впливають на мультимедійні можливості. 

Діагональ екрана

Керуємося простим принципом: що більше, то краще. Діагональ має бути максимально наближеною до компʼютерних моніторів. 15 дюймів — допустимий мінімум, а оптимальний розмір стартує від 16. Саме таким дисплеєм оснащено ноутбук Acer Swift Edge з процесором AMD Ryzen 7 та Терабайтом памʼяті. 

Важливий нюанс — співвідношення розмірів екрана та корпусу. Малі рамки — вагома перевага, адже вони не відвертають від перегляду та сприяють цілковитому зануренню.

Роздільність

Від роздільної здатності залежить чіткість картинки. Що менше пікселів вміщує матриця, то вони помітніші. На застарілих екранах з низькою роздільністю добре видно неприємну зернистість. Дисплеї, що відповідають стандартам високої чіткості, позбавлені цього недоліку. Full HD, 4K, 3,2K, WQHD — вибір форматів, які гарантують приємну для споглядання картинку, максимально різноманітний.

Ціни — на будь-який гаманець. Недорого можна купити за посиланням https://www.moyo.ua/ua/comp-and-periphery/notebooks/lenovo_v15/ Full HD Lenovo V 15 чи Ideapad 3. 

Антивідблискове покриття

Неможливо зосередитися на сюжеті фільму, якщо на екрані відбиваються джерела світла, відображення предметів. Найгірше те, що вони не лише заважають, а й негативно впливають на зір. Рятує покриття, яке перешкоджає появі візуальних перешкод та зменшує навантаження на очі. 

Якість звуку

Вимоги до звукової системи наступні:

  1. Продумане розташування динаміків. З боків корпусу чи позаду клавіатури, щоб звук здавався всестороннім. 
  2. Гнучкі налаштування гучності. Мінімальний рівень майже дорівнює людському шепотінню, а максимальний — як з колонок. 
  3. Коректне відтворення частот. Високі, середні та баси — без сторонніх шумів та спотворень.
  4. Підтримка технологій. Наприклад, Dolby Atmos для ефекту обʼєму. 

Памʼять

На випадок відсутності інтернету в памʼяті мультимедійного ноутбука доцільно зберігати часто прослуховувані музичні композиції та кіно/телесеріали зі списку must see. Оскільки файли доволі «важкі», потрібно чимало памʼяті про запас:

  • 500 Гб за умови паралельного використання хмарних сховищ;
  • до 1 Терабайта, якщо в пріоритеті — онлайн-перегляд;
  • понад Терабайт — для величезної медіатеки. 

Автономність

Високі показники автономності важливі, адже завдяки витривалій батареї ноутбук можна довго не підзаряджати у разі відключення світла чи відсутності розетки поблизу. Комфортна тривалість роботи без доступу до джерела живлення стартує від 5 годин. 

Потужна система активного охолодження дозволяє іноді ставити лептоп на постіль чи на коліна. Втім, зловживати експлуатацією в ліжку не варто, принаймні — до моменту купівлі охолоджувальної підставки.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист