Як скинути за годину майже 800 ккал, просто граючись

Будь-який вид спорту – це спосіб спалити калорії і поліпшити форму. Але серед них небагато таких, які дозволяють тренувати практично всі групи мязів одночасно. Великий теніс – один з них.

Фахівці переконані, що заняття тенісом продуктивніші, ніж інтенсивні тренування в тренажерному залі, адже одночасно доводиться взаємодіяти з партнером, ракеткою та м’ячем.

Він розвиває майже всі м'язи рук (біцепси, трицепси, передпліччя, дельтоподібні), групу м'язів спини і пресу, сідничні м'язи, литкові та камбалоподібні м'язи ніг, квадрицепси, опорно-руховий апарат і суглоби.

Заняття тенісом – це сукупність кардіотренувань, вправ на швидкість, спритність, вміння тримати баланс. Пересуваючись по корту, доводиться робити короткі різкі рухи. Завдяки цьому поліпшується кровообіг, легенева ємність, реакція, збільшується м'язова маса, підвищується витривалість та швидкість реакції, що у звичайному житті теж має значення.

У того, хто грає в теніс, тіло стаж більш гнучким, адже щоб з силою вдарити по м’ячу,  необхідно розгинатися та згинатися. Завдяки цим динамічним рухам змащують суглоби, зміцнюються м'язи і сухожилля.

Дослідження показують, що під час змагання з тенісу людина спалює від 575 до 775 калорій за годину. Якщо це не змагання, а просто гра для задоволення, можна розпрощатися  щонайменше з 350-500 калоріями.

До речі, одне з досліджень показало, що люди з ожирінням, які додавали аеробні вправи, властиві тенісу, у свій розпорядок п'ять днів на тиждень, суттєво втрачали у вазі вже за 10 місяців. І для цього їм не потрібно було навіть корегувати свій раціон.

Тож якщо є час, бажання і можливість (великий теніс – недешеве задоволення), варто вийти на корт.

Вас це може зацікавити: 5 видів спорту, які найпростіше освоїти з нуля

Ця невелика хитрість мотивує швидко зайнятися спортом навіть найлінивіших

З коханою людиною чи окремо: вчені зясували, коли заняття спортом набагато ефективніші

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист