5 видів спорту, які найпростіше освоїти з нуля

Вирішили нарешті зайнятися спортом, але не знаєте, з чого почати, бо ніколи раніше не пробували? Почніть з тих видів, які найпростіше освоїти у будь-якому віці і не маючи жодних навичок. А далі буде видно.

Ходьба

Найдоступніший і найпростіший вид спорту. Не потрібне ні спеціальне екіпірування, ні місце для тренувань. Вийшов з дому – і ходи, поки вистачить сил. Вчені дослідили, що ходьба знижує ризик серцево-судинних захворювань на 9%. Ще із плюсів – під час ходьби зміцнюється серцево-судинна система, покращується робота легень, поліпшується настрій і знімається стрес.

Велоспорт

Легкий спосіб покращити фізичну форму та провести час на свіжому повітрі. Велоспорт не навантажує суглоби, як це відбувається під час бігу. Єдиний його недолік – цим видом спорту не можна займатися круглий рік. Вірніше, можна. Але щоб кататися взимку, потрібен відповідний велосипед і трохи навичок.

Плавання

Найоптимальніший варіант. Цей вид спорту вважається одним з найбезпечніших для суглобів і взагалі – найменш травматичним. Він ідеально підходить для людей різного віку та рівнів фізичної підготовки. 

Під час плавання задіяні практично всі м’язи, тому тонус, енергійність, а з часом і рельєф вам забезпеченій. Заодно і гарний настрій – вода, як відомо, змиває все.

Біг на біговій доріжці

У порівнянні з вуличним бігом, який дуже навантажує суглоби, біг на доріжці – лайт версія. Це дуже ефективний кардіотренажер, на якому можна займатися не залежно від пори року й погоди. Він зміцнює весь організм: допомагає покращити рухливість суглобів (в тому числі – у людей похилого віку), стати витривалішим і схуднути. Протягом 2 години можна спалити до 700 ккал.

Бадмінтон

Нескладний і дуже рухливий вид спорту. Покращує координацію. Зміцнює м'язи (у тому числі – серцевий  м'яз) і  знижує ризик закупорки кровоносних судин. Недавнє дослідження, проведене в Тайвані, показало: в людей, які регулярно грають у бадмінтон, значно нижча  ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця. А ще цей вид спорту – чудова профілактика набору зайвої ваги, проблем із зором, хребтом та поганою поставою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист