Як швидко позбутися прищів: два способи, які рекомендують косметологи

Прищі на обличчі – це неабияке випробування не залежно від того, йдеться про підлітка чи дорослу людину. Від них хочеться позбутися миттєво, але це не можливо. Хоча є способи прискорити процес.

Це справжня катастрофа – виявити зранку почервоніння на обличчі. Не важливо, що на вас чекає – робота в офісі, ділова зустріч, побачення чи тренажерний зал – все втрачає сенс. Весь світ починає крутитися навколо злощасного прища.

Більшість хапається, як за рятівне коло, за тональний крем і починає маскувати почервоніння. Однак зазвичай це не дуже допомагає. Краще шукати дієві способи боротьби проти прищів. Косметологи в першу чергу рекомендують спробувати ось ці.

Олія чайного дерева

Це відмінний засіб, який може допомогти навіть за кілька годин. Ефективний проти різних видів прищів, у тому числі – акне середньої тяжкості.

Олія чайного дерева здавна відома своїми антибактеріальними, протигрибковими та противірусними властивостями. Вона прискорює активність лейкоцитів, які борються з мікробами (може впоратися навіть зі стафілококом), запобігає інфекціям та прискорює загоєння.

Наносити її слід точково – на проблемні місця (прищі) – з допомогою ватної палички. Оскільки може подразнювати шкіру, бажано розбавити – 2 краплі олії чайного дерева і 12 крапель кокосової чи мигдалевої. Наносити слід двічі на день.  

Мед з корицею

Обидва продукти мають антибактеріальні властивості і можуть зменшувати вираженість запалення. Мед містить амінокислоти та мінерали, протидіє грибковим інфекціям і може воратися з бактеріями Proionibacterium acnes, які були виявлені в прищах. До того ж кисле середовище, яке він створює на шкірі, ускладнює поширення бактерій.

Активні компоненти кориці можуть зупинити ріст стафілококу, кишкової палички та Candida albican. Вони скорочують пори і роблять шкіру гладенькою.

З цих продуктів можна зробити маску: змішати корицю з медом у співвідношенні 1:2 і нанести на обличчя. Через 20-30 хвилин її потрібно змити теплою водою і нанести на обличчя зволожуючий крем.

Вас це може зацікавити: Знижують самооцінку й викликають думки про самогубство: вчені розповіли, як насправді прищі впливають людину і як повернутися до нормального життя

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист