Як цікаво провести час на вихідних (24-25 лютого) у різних містах України

Куди піти у Дніпрі

Концерт «Прем’єра. Наша Леся. Поетично-музичний перформанс»

Ексклюзивний концерт-присвята нашій видатній поетесі Лесі Українці. Поеми мисткині підкорюють щирими емоціями та глибокими сенсами. Її творчість розкриває найважливіші теми – кохання, патріотизму, свободи, людської сили. Надбання Лесі Українки не втрачає своєї актуальності і в наш час.

У програмі вечора – пісні на вірші «Тішся, дитино», «Вечірня година», «На зеленому горбочку», «Хотіла б я піснею стати» та саундтрек до м/ф «Мавка. Лісова пісня». Ви також почуєте уривки деяких віршів, які найяскравіше розкривають внутрішній світ поетеси. Режисерка перформансу – Олена Цьопич.

Дніпропетровська філармонія, вул. Воскресенська, 6

25 лютого, 16:00

Квитки: від 150 грн.

Драматичний спектакль «Кассандра»

Ви отримаєте унікальну можливість через призму сучасності поглянути на відому історію Еллінсько-Троянської війни та осягнути роль провидиці Кассандри у розкритті головних тем вистави. Адже Кассандра виявилася непотрібною своєму народові пророчицею. Люди свідомо сприймали брехню та вперто відверталися від правди. Чому так відбувається і понині? Що таке доля, чи насправді вона нездоланна? Хто винуватець у страшній війни та чи може любов нести біль? – Усе це важливі моральні та філософські питання, на які іще сто років тому дала відповідь Леся Українка. Проте, саме сьогодні кожен з нас вкотре намагається віднайти свою істину, переконуючись, що «Над всіх старших найстарша Правда…».

В основі спектаклю – однойменна драматична поема видатної української письменниці Лесі Українки.

Виконавці: Нелі Масальська, Андрій Мельников Анжеліка Ніколаєва, Діана Данилюк, Вікторія Рудавська, Валерія Клейменова, Валерій Зубчик та інші.

Дніпровський академічний театр драми та комедії, пр. Яворницького, 97
25 лютого, 16:00
Квитки: від 150 грн.

Концерт «Легенди Нового Орлеану. Dnipro big band»

Зал філармонії перетвориться на особливе місце, де із розмаїття стилів та жанрів народжуватиметься ні нащо не схожа музика, якій судилося підкорити світ. І це – джаз! Саме Новий Орлеан, який давно вже називали Парижем-на-Місісіпі, став домівкою для талановитих музикантів, які грали блюз, марші та навіть оперні попурі та власні п’єси. Їхні мистецькі пошуки вилилися у абсолютно новий вид музичного мистецтва. Цього вечора провідні солісти філармонії подарують вам дійсно незабутні враження та чудовий настрій. І любов до джазу залишиться з вами назавжди. Чекаємо на всю вашу родину!

Глядачі із захопленням поринуть у світ вільної, енергійної та завжди актуальної музики! Всесвітом джазу гостей проведуть неперевершені майстри Dnipro big band. Ведуча вечора – Дарина Полякова. Режисер програми – Михайло Коливанов.

Дніпропетровська філармонія, вул. Воскресенська, 6
25 лютого, 11:00
Квитки: від 130 грн.

Спектакль «Вечори на хуторі поблизу Диканьки»

Перед глядачем розгортається історія працьовитого коваля Вакули, закоханого у вередливу дочку козака Чуба Оксану. Жартома дівчина обіцяє Вакулі вийти за нього за між, якщо парубок подарує їй царицині черевички. І хоча у справжньому житті таке здається неможливим, у різдвяну ніч відбувається і не таке! Вакула разом з чортом вирушають за черевичками цариці, і в фіналі серця молодих людей поєднуються у щирому почутті. Вистава захоплює яскравими декораціями, блискучою акторською грою, живим гумором та красивим музичним оформленням.

Режисер-постановник – Володимир Назаров. Диригент – Юрій Бєднік. Хореограф – Олексій Коваленко.

Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр імТ.Г.Шевченка, вул. Воскресенська, 5

25 лютого, 16:00
Квитки: від 120 грн.

Концерт «Прем’єра. Sympho-Rock 90s»

Сміливе й нерідко експериментальне, на той час, звучання, подарували нам такі відомі гурти як Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Metallica, Guns N’ Roses та інші. Вони стали родоначальниками одразу декількох напрямків року: гранж, альтернатива, геві. І саме ці пісні лунатимуть наживо для вас цього вечора в рамках проекту «Антологія року». Програма концерту обіцяє подарувати відчуття солодкої ностальгії, викликати приємні спогади з минулого та неодмінно закарбувати у ваших серцях нові. Не пропустіть чудову нагоду приєднатись до цього музичного експерименту!

Готуйтесь почути легендарні композиції у виконанні Естрадно-джазового ансамблю під керівництвом Олексія Мовчана. Солісти вечора: Іван Ворон та Варвара Хижнякова.

Дніпропетровська філармонія, вул. Воскресенська, 6

25 лютого, 18:00
Квитки: від 100 грн.

Куди піти у Львові
Вистава «Сальвадор вам в поміч, або ліжко на трьох»

Вас чекає неймовірна театральна постановка з нестримною італійською пристрастю, чітко впізнанним смаком інтриги, ноткою хитрощів і таким приємним післясмаком щирого сміху – звичайно, цим варто насолодитися!

Непередбачуваний сюжет розгортається навколо чарівної журналістки. Відомий політик Леоне з першого погляду закохується в неї. Любов настільки затьмарює йому розум, що незважаючи на свій поважний вік він потрапляє в дуже цікаву авантюру, яку придумав його новий приятель – драматург П'еро. А що далі? Це варто побачити!

У головних ролях: Ольга Сумська, Лесь Задніпровський та Володимир Борисюк.

Палац культури залізничників «Рокс», вул. Федьковича, 54/56

25 лютого, 18:00
Квитки: від 350 грн.

Вистава «Маленькі ортопедичні сандалики. Вертеп за текстами війни»


До другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну Шкільний театр Українського католицького Університету спільно з Театральним Центром «Слово і голос» запрошує на виставу за текстами, написаними під час війни.

Все складніше підбирати слова до того, що відбувається в нашому житті, все глибші прірви наших досвідів, все складніше означати майбутнє. Тим цінніше засвідчити народження Слова. Успільнитись у вслуханні в текст, який пишеться на наших очах.

«Маленькі ортопедичні сандалики» – це плетиво поетичних текстів, які написані в часи повномасштабного вторгення та 10-річної війни.

Театральний центр «Слово і голос» вул. Городоцька, 38

24 лютого, 17:00
Квитки: від 200 грн.

Концерт Братів Гадюкіних


Брати Гадюкіни – живі легенди вітчизняного рок-н-ролу. І зайвий раз представлення не потребують. Безстрашні музичні партизани уже 35 років наставляють українських рокерів на шлях істинний. А у нинішні непрості часи – заряджають усіх на близьку перемогу, тримаючи культурний фронт.

Брати Гадюкіни зіграють роботи нового воєнного альбому «Йде нині война». Музиканти пропонують разом покричати відомих пісень, а також вивчити нових. На своїй офіційній сторінці гурт уже почав знайомити фанів із рядками прем’єрних робіт.

Територія !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-26
25 лютого, 19:00
Квитки: від 600 грн.

Виставка  «Любощі і пестощі»

Мова тіла завжди промовиста. А якщо говоримо про оголеність, то вона стає декларативною, позбавляє нас від зайвих комплексів і стереотипів, повертає до природи, первинного, дикого, захопливого та вічного».

На виставці, подібній на колаж, пропонується кожному дослідити власні межі сприйняття і толерантності. Крім того, на вас чекає насичена паралельна програма – із подіями, вечірками та лекціями до виставки.

На виставці представлені роботи Володимира Лободи, Василя Корчового, Богдана Сороки, Олекси Новаківського, Романа Петрука, Анатолія Базилевича, Віктора Зарецького, Миколи Глущенко та інших художників.

Я Галерея, вул. Шота Руставелі, 8

До 5 травня, (вт-нд 11:00-20:00)
Квитки: від 100 грн.

Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри

Це перший та єдиний в Україні музей сучасної скульптури, та він особливий не лише завдяки цьому факту.  Музей розташований за містом, поряд із сосновим лісом. Велике просторе приміщення не має жодної перегородки та вщент заповнене вигадливими скульптурами Михайла Дзиндри. Цей унікальний простір точно варто відвідати поціновувачам мистецтва.

Тут представлено більш ніж 800 скульптур Дзиндри, а також маски і малюнки. Експозиція складається із п’яти тематичних груп. Це окремий скульптурний світ, втілення уяви свого творця, яке завжди відкрите до діалогу з глядачем.

Смт. Брюховичі, вул. Музейна, 16

Сб-нд, 11:00-17:00
Квитки: від 50 грн.

Куди піти в Одесі

Дитяча вистава «Сніговички»

Цього разу глядачі познайомляться з двома Сніговичками. Друзі вирішують, що Сонечко їм не потрібне, і вирушають на пошуки джерела тепла. Та по дорозі їм зустрінуться різні лісові звірі, які переконають Сніговичків у тому, що без Сонечка на світі – ніяк. І на нього чекають всі-всі. Тоді Сніговички попросять Сонечко з’явитися якнайшвидше, навіть незважаючи на те, що самі вони при цьому розтануть. Чарівна історія навчить дітей доброті та розбудить в серцях світлі почуття.

Одеський обласний театр ляльок, вул. Пастера, 15

25 лютого, 11:00
Квитки: від 250 грн.

Вистава «Тривога по-Одеськи»

Спершу дамо відповідь на очевидне питання: чи доречно в такий складний час, який ми всі переживаємо, сміятися? Творці вистави наполягають: можна, особливо – якщо це патріотично, дотепно і душевно! Перегляд вистави викличе у вас цілу палітру емоцій – радість, співчуття, навіть сум. Але врешті все це приносить справжнє полегшення.

Особливого колориту дійству надає вишукана одеська мова (можливі збіги з аутентичною російською – випадкові).

Нова, чисто одеська вистава від творчого колективу, який подарував публіці такий шедевр як «Поїзд «Одеса-мама». Ролі виконують неперевершені Олег Філімонов та Діана Мала – народні артисти України та улюбленці глядачів.

Театр музкомедії (ОАТМК ім. М. Водяного), вул. Пантелеймонівська, 3
24 лютого, 19:00
Квитки: від 150 грн.


Вистава «Кайдаші»

Усі події розгортаються навколо великої родини Омелька Кайдаша. Дорослі сини знаходять дружин, і сім’я стає більшою. Разом з тим зростає і кількість суперечок, проблем та інших протиріч між членами родини. Після сварок настає примирення. А причини протистоянь уже здаються комічними та дріб’язковими. У персонажах вистави глядач упізнає своїх знайомих, сусідів, а можливо, й самого себе. Адже час минає, а сутність людських взаємин майже незмінна...

Повість «Кайдашева сім’я» була створена у 1879 році. Проте важливий твір не втрачає своєї актуальності й сьогодні. Дивіться виставу, яка не тільки позбавляє класичний шедевр оригінального колориту, а й додає нового.

Ролі виконують: Павло Шмарьов, Галина Кобзар-Слободюк, Ірина Черкаська, Ігор Геращенко, Тетяна Глущенко. Інсценування та постановка – Костянтин Пивоваров. Балетмейстер-постановник – Павло Івлюшкін.

Український театр, вул. Пастера, 15
24 лютого, 16:00
Квитки: від 80 грн.

Театральна програма «Подорож маленького музиканта»

«Подорож маленького музиканта» – це різноманітні концертні програми та незвичайні інтерактиви, за допомогою яких професійні музиканти знайомлять малечу з різними секретами мистецтва опери та балету. А ще – відкривають завісу таємниці захопливого життя музичних інструментів та оркестру. Багато нових та цікавих фактів про театр у ігровій формі – незабутні відкриття для маленьких гостей.

Одеська опера представляє серію ексклюзивних імпрез для дітей та їх батьків. Поринути у цікавий та розмаїтий світ музики – так просто! Авторка ідеї – Людмила Сергійчук.

Одеський театр Опери та Балету, пров. Чайковського, 1

25 лютого,12:00
Квитки: від 80 грн.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист