Як цікаво і змістовно провести вихідні в різних містах України на вихідних (9-10 грудня)

Куди піти у Дніпрі?
Музей Цікавої Науки «Удивляндія»

Зимові свята вже близько, а в "Удивляндії" готові розтопити навіть крижані серця цікавою наукою! Запрошують вас на незабутню подорож у світ див і відкриттів, де фізика, хімія та інші науки стають справжніми святковими гостями.

У Музеї Цікавої Науки гарантовані неймовірні враження: експерименти, дослідження та безліч цікавих відкриттів, що розкриють перед вами таємниці науки.

Вул. С. Бандери, 2/3 (колишня вул. Шмідта, 2/3). Центр. ринок (критий ринок «Озерка», 2 поверх)

Сб і Нд, 10:00-20:00

Квитки: від 160 грн.

Легендарні Green Grey в Дніпрі з розривною українською програмою “Як ти, друже?”

Приходьте, щоб першими почути “Емігрант”, “Мазафака”, “Той день” і багато інших улюблених пісень українською та прем'єру нової пісні!

Як і для всіх українців, для Green Grey день 24 лютого 2022 став переломним моментом. Багато речей були переосмислені і переоцінені. Андрій Diezel Яценко спочатку пішов в ТРО, пізніше підписав контракт із батальйоном “Мрія” ЗСУ. Дмитро Murik Муравицький взяв участь у багатьох благодійних проєктах.

Тур пройде в підтримку бійця ССО Станіслава Зорія, який втратив ногу обороняючи місто Бахмут та залишився єдиним, хто вижив зі своєї групи. Стасу 22 роки, він Чемпіон світу з кікбоксингу. Протезування та реабілітація у США коштуватиме 30 000$.

Будинок Культури Машинобудівників

8 грудня (пт), 18:00

Квитки: від 350 грн.

ТНМК. Новий вертеп

У цей час невпевненості та випробувань гурт ТНМК запрошує відчути святковий настрій та дух Різдва. Адже у новій програмі будуть поєднані найкращі традиції українського вертепу та сучасний контекст.

Учасники гурту знову перетворяться на персонажів вертепу!

Приєднуйтеся до цієї унікальної подорожі! Разом зігрієтесь та відчуєте тепло Різдва.

ПК Шинник. Пр. Богдана Хмельницкого, 118-А

13 грудня (ср), 18:00

Квитки: від 290 грн до 750 грн.

Куди піти у Львові

Катання на ковзанах

ТРЦ «King Cross Leopolis»

Крита ковзанка Львова працює протягом всього року у торговому центрі «King Cross Leopolis». Загальна площа натурального льодового покриття становить понад 800 кв. метрів. Тривалість сеансу становить 45 хвилини.

с. Сокільники, вул. Стрийська, 30

Квитки: 250 грн.

Центр «Медик»

Найбільша ковзанка у Львові зі зручним розташуванням біля центру міста. Із додаткових послуг на ковзанці є індивідуальні уроки з інструктором та заточування ковзанів.

вул. Горбачевського, 24

Квитки: від 170 грн.

Emily Resort

Нову ковзанку з панорамою відкрили у Винниках у відпочинковому комплексі Emily Resort.

м. Винники, вул. Богдана Хмельницького, 9Б

 від 150 грн.

Різдвяний джазовий концерт FRANK SINATRA

Концерт FRANK SINATRA – ідеальний спосіб відчути новорічний настрій та поринути у вир різдвяних святкувань у Львові.

Для вас прозвучать новорічні хіти Френка Сінатри «Let It Snow», «Jingle Bells», «White Christmas», «Santa Claus Is Coming To Town», «Silent Night, Holy Night», а також не менш відомі святкові композиції «Winter Wonderland», «Last Christmas», «All I Want For Christmas Is You» та багато інших.

Виконання пісень відбудеться солістом ансамблю ЗСУ – Павлом Пігурою та неперевершеним дуетом Golosni у супроводі KYIV JAZZ QUINTEТ.

Драмтеатр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1

понеділок, 11 грудня, 19:00

Квитки: від 290 грн.

Відкриття «Парку Велетнів»

У День Св. Миколая, напередодні Нового року та Різдва, відкрив свої двері «Парк Велетнів» у Emily Resort.

Більше 30 величезних фігур, які сягають 5-ти метрів у висоту та «оживають» за допомогою найсучасніших технологій!

Ми часто не помічаємо дива навколо, але тільки тут відвідувачі зможуть поринути в історію справжнього Королівства Велетнів.

Окрім основних композицій, на вас чекають чудернацькі будиночки з неймовірними декораціями, жителі, які розважатимуть дорослих і дітей перформансами та майстер-класами, а також лижі, ковзанка, новорічний ярмарок та резиденція  святого Миколая вже на території!

А у день відкриття – конкурси, розіграші та подарунки.

Emily Resort, Львів-Винники, вул. Хмельницького, 9Б

середа, 6 грудня, 12:00 (будні 14:00 – 21:00, вихідні 12:00 – 22:00)

Квитки: від 150 грн.

Міжнародний фестиваль ХХІІІ JAZZ BEZ

Вперше цей легендарний фестиваль приймає Emily Resort і, таким чином, від 2023 року стає невід’ємною складовою Великої історії фестивального життя Європи.

В Emily Event Hall можна почути та побачити славнозвісного американського вокаліста Ray Brown jr, котрий приїздить до Львова спеціально на запрошення Jazz Bez і Emily Resort. На цей концерт — лише на один день — приїжджають найкращі музиканти Одеси, Києва, Кривого Рогу: Олександр Кузьмич, Олексій Петухов, Михайло Євтушенко та Леонід Петкун.

Не пропустіть розкішну класику елітного джазу.

Emily Resort, Львів-Винники, вул. Хмельницького, 9Б

неділя, 10 грудня, 18:00
Квитки: від 300 грн.

Різдвяний концерт «Якось на святвечір»

Саме у Святвечір ми збираємося у колі родини, намагаємося допомогти тим, що потребують допомоги, адже добро робить людей сильнішими та щасливішими.

Віра у дива у цей вечір надихає, підносить настрій і перелаштовує думки на позитив. Львів та його вулички перетворюється на казковий вертеп, де лунає дзвінка коляда, де здійснюються бажання та панує особлива різдвяна містерія.

Це запрошення  на коляду, адже це найкращий спосіб зустріти свята мелодіями, які знаємо з дитинства.

Драмтеатр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1

9-29 грудня

Квитки: від 90 грн.

Куди піти в Одесі
Вистава «Серце навпіл»

Історія про дві сусідські родини: українську і єврейську, які переживали лихоліття, кохаючи, підтримуючи одна одну, святкуючи разом свята – свої і чужі.

Вистава у постановці режисера  Олексія Гнатковського була  створена за двома новелами Марії Матіос та спеціально написаними авторкою кількома ексклюзивними сценами, оживає на очах у глядачів і вони стають безпосередніми учасниками дійства.

Сильно й реалістично, весело й драйвово, сумно і смішно – режисеру вдалося поєднати все, як у справжньому житті.

Ви будете ковтати сльози й весело танцювати, плескати до болю в долоні й створювати галас –  все це на сцені!

Український театр, вул. Пастера, 15

четвер, 7 грудня, 18:00

Квитки: від 80 грн.

Показ художнього фільму "Буча"

«Буча» – це потужна історія, заснована на реальних подіях. Головний герой – біженець з Казахстану, який врятував сотні українців з Бучі та інших міст під час окупації. Цей фільм – нагадування, що війна Росії проти України триває, і страхи окупації наразі переживають інші території. Автори фільму переконані: важливо донести інформацію про це якомога більшому колу людей, щоб народи інших країн та їхні політичні лідери не припиняли, а посилювали підтримку України в її боротьбі за свободу та незалежність.

Фільм планується згодом показати на кількох великих кінофестивалях, після чого організувати максимально широкий прокат через дистриб'юторів та стрімінгові платформи.

Збір гостей з 16:30, початок показу о 17:00.

Multiplex Gagarinn Plaza (ТРЦ Gagarinn Plaza,  вул. Генуезька, 5/2)

четвер, 7 грудня, 16:30

Вхід: вільний

Хто такі масони? Як вони пов’язані з Одесою?

Відомо, що видатні постаті в історії Одеси – Йосип Де Рібас, Франс Де Волан, Дюк Де Рішельє, Олександр Ланжерон, Томас Кобле – перебували у масонських ложах.

Мистецтвознавець Володимир Островський без зайвої містики та конспірології зніме завісу таємниці з оповитої нею організації.

Union, вул. Троїцька, 43

четвер, 14 грудня, 19:00
квитки: від 200 грн.

Концерт Тіни Кароль

Нещодавно Тіна Кароль презентувала кліп на пісню “Не святі”. За її словами, композиція покликана донести глядачам, що кохати та освідчуватись важливо сьогодні, а не потім. Її пісні часто торкаються чутливих тем та змушують замислитися. Тіна Кароль надихається життям та своїми фанатами.

Також співачка продовжує підтримувати ЗСУ. «Я долучаюся до великого Збору коштів на підтримку 1-го окремого батальйону «Вовків Да Вінчі» Героя України Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла», - написала Тіна Кароль на своїй сторінці у Facebook. Ціль збору – 10 млн грн. На них будуть куплені дрони та протидронові засоби.

Музкомедія, вул. Пантелеймонівська, 3

Четвер, 7 грудня, 18:00
Квитки: від 900 грн.

Професійний турнір зі змішаних єдиноборств ММА ТА К-1: OFC-1

На вас чекають бої з ММА у форматі 4 на 4 «Сталева битва»: Військова академія проти Інституту Військово-морських сил, жіночий бій зірок світового ММА, довгоочікувані та запальні реванші з K-1 та ММА, яскраві співголовний та головний бої вечора

А також ще багато цікавих сюрпризів…

У рамках заходу заплановано благодійний збір коштів на підтримку ЗСУ.

Концерт-хол «Одеса», вул. Гагарінське плато, 5

субота, 9 грудня, 16:00

Квитки: від 450 грн.


Куди піти у Харкові?

Вистава «Хлібне перемир’я»

Вистава Харківського академічного драматичного театру ім. Шевченка.

П’єса Сергія Жадана вперше прозвучала саме зі сцени театру ім. Шевченка у виконанні автора. І от, рік потому, презентується вже у вигляді вистави.

Зав’язка «Хлібного перемир’я» проста: Донбас, літо 2014-го, у двох братів, Толіка й Антона, помирає мати, і вони в умовах воєнного часу шукають можливостей «по-людськи» її поховати. А далі – самі лише знаки: підірваний міст між двома частинами їхнього містечка, глухоніма жінка, яка прийшла відспівувати маму, вагітна і небіжчиця в одному домі, поштар без пошти…

Режисер – Олександр Ковшун.

Сценограф і художник з костюмів – Тамара Лєвшина.

Єрміловцентр, майдан Свободи, 4

9 грудня, 15:00

Квитки: 400 грн.

Лiсапетний Батальйон «Баби рулять»

«Лісапетний батальйон» – улюблений колектив українців, справжній Народний театр пісні, очолює який харизматична і позитивна Наталія Фаліон. Яскраві переможці відомого проєкту «Україна має талант» сьогодні активно ведуть концерту діяльність, яка з кожним роком лише набирає нових обертів. Талановиті аматори, що підкорили велику сцену, несуться своїм лісапетом мальовничими просторами України та заряджають всіх своєю безмежною енергетикою.

Частина коштів від концерту буде передана на потреби ЗСУ. Приходьте  самі та приводьте друзів. Чекаємо на зустріч! Емоції для перемоги!

Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

11 грудня, 19:00

Квитки: від 300 грн.

Вистава «Життя синьої rose»

Вистава «Життя синьої rose» створена за мотивами п’єси Теннессі Вільямса «Скляний звіринець». Вона відкриває перед глядачами світ, де кожен момент життя відбивається в ілюзорній крихкості скла.

 Ця п’єса-спогад розповідає про звичайну родину, що переживає важкі часи. Тут правда і вигадка тісно переплітаються, змушуючи нас переживати разом з героями цієї надзвичайної історії почуття, які будуть актуальні завжди – любов, біль та самотність.

 Ця дивовижна історія нагадає вам, що навіть у темні часи кожен з нас може знайти світло і надію.

ART-AREA ДК, вул. Чернишевська, 13

13 грудня, 17:00

Квитки: від  300 грн.

Max Tavrichesky plays The Doors

Max Tavrichesky – людина-оркестр родом з Херсона. Інструменти цього виконавця: акустична гітара, губні гармоніки, перкусія та спів.

Творчий шлях музиканта триває вже понад 30 років та складається з тисяч концертів у різних країнах світу і організації блюзового руху в Україні. Зокрема, він є автором єдиного у країни міжнародного фестивалю блюзу, столичних блюз-джемів та українських турне американських та європейських майстрів жанру.

Програма Макса з музикою The Doors – це не кавер-концерт, а повноцінна авторська інтерпретація музики його улюбленого гурту у блюзовому стилі.

ART-AREA ДК, вул. Чернишевська, 13

9 грудня, 18:00

Квитки: 200 грн

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист