Вчені назвали точний час доби, коли людям з надмірною вагою краще займатися спортом

Щоб визначити найоптимальніший час для посилених фізичних навантажень людей, які страждають ожирінням, австралійські вчені проводили дослідження впродовж восьми років. Тепер вони точно можуть сказати: займатися спортом їм краще після 18.00.

Вчені с Сіднейського університету спостерігали за 30 000 осіб старше 40 років, які страждають на ожиріння. Майже 3000 з них мали супутній діагноз – діабет 2 типу.

Учасників експерименту розділили на три групи – кожна з них тренувалася  вранці, вдень або ввечері. Усі вони впродовж тижня цілодобово носили фітнес-трекери, які фіксували пульс, серцевий ритм тощо.

Потім науковці співставили відомості про їхній стан с даними Національної служби охорони здоров’я, щоб відслідковувати зміни протягом 8 років. За цей період було  зафіксовано 1425 смертей, 3980 серцево-судинних подій і 2162 – мікросудинних.

Дослідники проаналізували всі дані, врахувавши вік учасників експерименту, принципи їхнього харчування, тривалість сну, вид діяльності. І дійшли висновку: люди, у яких найінтенсивніше фізичне навантаження припадало на вечір, мали найнижчий ризик передчасної смерті та смерті від серцево-судинних захворювань.

Ще один цікавий висновок, зроблений вченими: повторювання коротких трихвилинних активностей впродовж дня (настільки інтенсивних, щоб людина почала трохи задихатися), корисніші, ніж одне тривале тренування.

«Вправи – не єдине вирішення проблеми ожиріння. Але це дослідження показує, що люди, які можуть планувати свою діяльність на певний час доби, можуть компенсувати деякі з ризиків для здоров’я», – вважає доктор Анджело Сабаг з Сіднейського університету.

При цьому вид активності не має значення. Це може бути що завгодно – біг, ходьба, підйом сходами та навіть енергійне прибирання будинку. Головне, нагадують вчені, не сидіти на місці.

Вас це може зацікавити: Ранок, день, вечір: коли тренування дають найкращий результат

6 небезпечних помилок після тренування, які зводять нанівець всі ваші старання

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист