Лікар назвав 5 найгірших варіантів перекусів, які викликають суперзалежність

Майже 80% людей роблять перекуси між основними прийомами їжі. І більшість з них вживають неправильну їжу – з високим вмістом цукру та жиру.

Правильні перекуси, за словами доктора Дебори Лі, підтримують здоровий рівень глюкози в крові і не сприяють набору ваги. Однак наші улюблені перекуси, по іронії долі, – зазвичай, «нездорові» страви з оброблених або ультраоброблених продуктів.

«Це продукти з високим вмістом калорій, які не мають ніякої харчової цінності. Вони містять багато цукру, жиру та солі, але дуже приємні на смак. Виробники навмисно роблять ці продукти божественно смачними, щоб ви хотіли їх знов і знов», – пояснює Дебора Лі.

На її думку, ТОП-5 найгірших продуктів для перекусу виглядає так:

● чіпси

● печиво

● торти

● випічка

● шоколад

Окрім того, що вони шкідливі, можуть викликати «суперзалежність». Дослідження показали, що вживання обробленої та ультраобробленої їжі стимулює центри задоволення в мозку точно так, як ін’єкція кокаїну.

Цей механізм виглядає таким чином: цукор призводить до вивільнення дофаміну – гормону щастя. Повторне вживання перекусів зміцнює нервові шляхи, що призводить до потягу до цукру та симптомів відміни.

Щоб позбавитися нездорової цукрової залежності, цей цикл важливо розірвати.

Які перекуси краще обирати? Ті, які забезпечують лише 10% вашого щоденного споживання калорій.

«Кожен перекус повинен містити не більше 200 калорій. Перекушуйте продуктами з високим вмістом білка, клітковини та цільнозерновими продуктами або фруктами чи  овочами. Наприклад, горіхами та насінням – вони містять велику кількість корисних антиоксидантів», – радить доктор Лі.

Її фаворити серед корисних перекусів:

● палички з моркви, яблука чи селери

● хумус, сир або авокадо на цільнозерновому крекері

● фрукти

● горіхи та насіння

● йогурт

А якщо хочеться чогось солодкого, підійде желе без цукру або кілька квадратиків (але не більше чотирьох) темного шоколаду з вмістом какао 70%/

Вас це може зацікавити: Дієтолог назвав час, коли перекус особливо небезпечний – може призвести до серйозних неприємностей зі здоров’ям

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист