6 небезпечних помилок після тренування, які зводять нанівець всі ваші старання

Більшість людей, які завзято тренуються, щоб мати гарне тіло, чітко знають, що потрібно робити до та під час заняття. Але не заморочуються над ним, як себе поводити після нього. Тому деякими своїми діями шкодять здоров’ю і зменшують ефективність тренувань.

Розглянемо найпоширеніші помилки.

Помилка 1. Ігнорувати розтяжку

Її придумали не просто так. Розтяжка знімає м'язову напругу, зупиняє скорочення волокон (це сприяє прискореному відновленню організму), допомагає пришвидчити  кровообіг та метаболізм. Усе це неабияк збільшує ефект від фізичних навантажень! Але зазвичай після силового тренування всі поспішають додому. Або просто ігнорують її, оскільки не бачать у ній сенсу.  

Помилка 2. Не приймати душ

Мається на увазі душ після тренування. Піт висихає за 5 хвилин і закупорює пори. Це дуже сприятливі умови для розмноження бактерій.

Помилка 3. Їсти відразу після тренування

Вовчий апетит після інтенсивного фізичного навантаження – це нормально. Накидатися на їжу (навіть на правильну, рекомендовану дієтологом) відразу, як вийшли з роздягалки чи закінчили пробіжку, ненормально. Під час тренування організм швидко  спалює калорії – «харчується» жировими відкладеннями. І після тренування йому потрібен час, щоб завершити цей процес. Тому фітнес-тренери наполягають: їсти  можна не раніше, ніж за годину.  Але якщо ви ходите до спортзалу заради спортивного інтересу, а не за гарною фігурою, це все не має значення.

Помилка 4. Пити енергетики

Щоб поставити останню крапку на тренуванні та прискорити метаболізм, дехто вживає  енергетичні напої. І тим самим зводить нанівець ефективність заняття. Енергетики містять багато цукру – тобто швидких вуглеводів. Потрапляючи в організм, вони сповільнюють процес спалювання жирів.

Помилка 5. Обмежувати питво

У цьому немає ніякого сенсу – вода містить 0 калорій. Пийте після тренування, стільки влізе! Терпіти спрагу абсолютно не корисно для здоров’я.

Помилка 6. Спати

Хтось після тренування – живчик, готовий зрушити гори. А когось хилить в сон. Але як би ви не втомились, лягати спати відразу після фізичного навантаження не варто.  Організм до цього просто не готовий. Йому потрібно ще 2 години, аби «двигун», який завівся під час тренування, охолонув.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист