В УКРАЇНІ ПРОДОВЖИЛИ КАРАНТИН ДО КІНЦЯ КВІТНЯ

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 30 квітня 2021 року і встановив "жовтий" рівень епіднебезпеки на всій території країни з 24 лютого.

Таке рішення уряд прийняв на засіданні в середу, 17 лютого.

"Ми пропонуємо продовжити на території України термін дії карантину до 30 квітня 2021 року і встановити адаптивний карантин з впровадженням рівнів епіднебезпеки. Пропонуємо розподіл на чотири рівні - зелений, жовтий, помаранчевий і червоний", - повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ході засідання уряду.

За його словами, "жовтий" рівень епіднебезпеки - це ті обмеження, які діють зараз в країні з деякими послабленнями.

"Жовтий" рівень - буде базовим для всієї країни, поки ми не досягнемо "зеленого" або "червоного" рівня. Це ті обмеження, які діють на сьогоднішній день з деякими послабленнями", - сказав він.

Зокрема, буде дозволено:

- проведення масових заходів - 4 кв. м на одну людину або заповненість залу на 50%.

- відвідування навчальних закладів групами більш як 20 осіб.

- проведення матчів, командних ігрових видів спорту, але з певними обмеженнями за кількістю заповнених місць.

- робота кафе і ресторанів до 24:00.

Також Степанов назвав умови скасування карантину. За його словами, це буде можливо, якщо будуть виконані умови "зеленої зони" в половині регіонів. При цьому до умов прив'язали рівень захворюваності на грип і ГРВІ.

Такий рівень може бути досягнутий за наступних умов:

-рівень захворюваності на грип та ГРВІ на території щонайменше 13 регіонів України не перевищуватиме 50% від епідемічного порогу, встановленого для відповідного регіону;

-коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 методом ПЛР і визначення антигену менш як 5%.

Степанов також пояснив, чому вибрали ці два показники: "Тому що у нас є певна кількість людей, які не звертаються за тестуванням, за медичною допомогою, а просто фіксують, що у них респіраторне захворювання і беруть лікарняний. Тому ми повинні враховувати всі без винятку такого плану такі показники. Тому для зеленого рівня ми взяли ситуацію з ГРВІ та COVID".

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист