У якій воді на краще купатися перед сном, щоб швидко заснути і якісно виспатися

Щоб краще спати в аномальну спеку, дехто перед сном приймає прохолодний душ – аби освіжитися. Однак експерти радять відмовитися від цієї ідеї, яка нічим не допоможе. Навпаки – завадить нормально виспатися.

Холодний душ – це чудова ідея для зміцнення імунітету. Дослідження показало: якщо впродовж місяця приймати холодний душ хоча б протягом 30 секунд, частота простудних захворювань скоротиться майже на 30%.

Однак велике значення має час, коли ви будете освіжатися холодною водою. Така  процедура ідеальна для ранку – холод стимулює симпатичну нервову систему. Це змушує організм виділяти норадреналін – гормон стресу – і пробуджуватися.

Корисно освіжитися холодною водою і після роботи – вона дасть справжній заряд енергії на решту вечора.

Прохолодний душ безпосередньо перед сном – найгірше, що можна було б зробити. Все, що ви отримаєте, - короткочасне полегшення (завдяки тому, що трохи знизите градус). А от бажаного розслаблення чекати не доводиться. Організм отримає стрес, який на ніч вам не потрібен.

Щоб швидко заснути і добре спати, експерти зі сну радять водні процедури комфортної температури.

Під час одного з досліджень вони виявили, що той, хто перед сном приймав ванну, засинав значно швидше. Особливо це стосується людей літнього віку. 10 хвилин у воді 40-42°С за одну-дві години до того, як заснути, зазвичай знижували артеріальний тиск. А це сприяє якісному сну.

У спеку така температура води некомфортна, тому варто зосередитися на більш прохолодній, але не нижче 36°С. І спокійний сон буде забезпечений.

Вас це може зацікавити: «Душ Джеймса Бонда»: допоможе схуднути й не дасть звільнитися з роботи

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист