У ФРАНЦІЇ ПРЕДСТАВИЛИ КОНЦЕПТ БЕЗПОВІТРЯНИХ ШИН

Французька компанія Michelin представила нову концепцію безповітряних шин. Вони будуть змінювати малюнок, підлаштовуючись під дорожні умови. Представники компанії провели презентацію новинки під час конференції Movin'On в Монреалі (Франція), - передає "Сьогодні".

Для виробництва шин Vision будуть використовуватися біоматеріали, що повністю розкладаються, наприклад, бамбук, папір, деревину, картон, апельсинові кірки і натуральний каучук.



Друкувати безповітряні шини Vision будуть на 3D-принтерах – це дозволить дизайнерам контролювати необхідну кількість гуми і малюнок на шині, продовжуючи таким чином термін її служби. Очікується, що термін служби шини буде близько 10-15 років, а після її можна буде переробити.

Як відзначають представники Michelin, безповітряна шина Vision не може ні лопнути, ні вилетіти. Крім того, вона сконструйована таким чином, що жорсткий матеріал в центрі шини стає м'якше і гнучкіше в міру наближення до зовнішньому радіусу.

Виробники планують також вбудувати в шини спеціальні датчики, які будуть нагадувати водієві про те, коли настав час змінити малюнок. І звичайно, відстежувати всю необхідну інформацію можна буде за допомогою програми на мобільному телефоні.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист