Три способи легко і безпечно помити вікна ззовні, якщо високо живете

Перед Великоднем господині завжди наводять лад в оселі. Найнеприємніший і найскладніший пункт у списку того, що потрібно зробити, – миття вікон. Особливо на балконі. І якщо живете на високому поверсі. Розповідаємо, як це зробити, щоб зберегти нерви і не зашкодити здоров’ю.

Помити вікна зсередини – нескладне заняття. Кожна господиня знає, яким розчином це краще зробити, що додати у воду і чим протерти в самому кінці, щоб не залишалося розводів.

Ззовні мити – зовсім інша історія. Скло брудниться дуже швидко (дощ і пил прискорюють цей процес). Вимити його важко – є такі місця, до яких нереально дістатися. А вилазити на підвіконня небезпечно – можна зірватися вниз.   

Для таких випадків існують різні девайси, які покликані полегшити миття вікон і убезпечити наше життя – не потрібно висуватися з вікна, якщо ви живете на 15 поверсі.

Магнітна щітка. Найпростіший і розрекламований пристрій. По факту це дві губки, що  з'єднуються між собою за допомогою сильного магніту. Одна кріпиться на скло із внутрішньої сторони, друга – з зовнішньої. Ви водите внутрішньою, куди вважаєте необхідним, а зовнішня рухається синхронно.

Ідея крута – власник такого пристосування бонусом отримує економію часу (вікно миється одночасно з обох сторін). Але все це задоволення спрацьовує тільки за умови, що магніти дуже сильні і щільно прилягають до скла (а зазвичай це не так). Інакше щітка просто розмаже бруд.

Робот – мийник вікон. Тут все продумано: робот якимось чином, відомим тільки йому і розробникам, чіпляється за вертикальну поверхню, рухається по склу і ретельно його миє. Все, що залишається господині, дистанційно ним керувати.

Виробники обіцяють, що «тримається» він міцно, якщо вимкнетеся електроенергія – працюватиме від акумулятора. Тобто ви не ризикуєте ні своїм життям, ні роботом – він не може зірватися вниз. Одна проблема – це задоволення недешеве: коштує таке диво від 7 тис. грн.

Телескопічна швабра для миття вікон. Це те, що залишається у вас на озброєнні, якщо немає дивайсів. У крайньому випадку можна скористатися і звичайною шваброю з насадкою з мікрофібри. Але має бути запасна – суха (навіть кілька), щоб відполірувати скло.

Однак спеціальна швабра для миття вікон має значні переваги. В ній є склоочисник з мікрофібри і силіконовий скребок: перший миє вікно, другий – «ефективно видаляє водяні плями, розводи та бруд, залишаючи скло блискучим та чистим». А ще в неї вбудований резервуар для миючого засобу: наливаєте туди склоочисник, натискаєте ручку – і рідина бризкає на скло. Ціна питання – від 1000 грн.

Ці пристрої допоможуть вам швидко і якісно помити вікна. А головне – зробити це безпечно.

Вас це може зацікавити: Як швидко відмити віконний пластик від бруду та жовтих плям: поради профі

Як за 5 хвилин відчистити вікна від скотчу: 6 простих способів

Як помити жалюзі за 10 хвилин, не знімаючи з вікон

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист