Як за 5 хвилин відчистити вікна від скотчу: 6 простих способів

Спочатку ми всі заклеювали скотчем вікна, потім почали його здирати. І ось тут зіткнулися з проблемою: на шибках залишається слід від клею, який неможливо ні змити, ні відшкребти. Насправді все можливо! Розповідаємо, що нам допоможе перемогти скотч.

Розчинник

Бензин, уайт-спирит, ацетон – головні ваші помічники у цій справі. Хоч щось точно знайдеться у господарстві. Бензин – якщо в сім’ї є авто. Уайт-спирит – якщо недавно щось фарбували. Ацетон – якщо господиня чи донька фарбує нігті (він входить до складу рідини для зняття лаку). Змочіть у рідині ганчірку й гарно протріть місця, де скотч залишив слід. Але не зачіпайте пластиковий профіль! Якщо на нього потрапить розчинник, може зіпсувати. Після такої процедури вікно потрібно гарно вимити, а приміщення провітрити.

Нашатирний спирт

Чудовий спосіб. Єдиний мінус нашатирного спирту – їдкий запах. Тому як і в попередньому випадку обов’язково провітріть приміщення.

Розчин соди

4 ст. л. соди розведіть у склянці води – повинна вийти густа каша. Нею з допомогою губки й відчищайте скло. Коли слідів скотчу не залишиться, промийте вікно.

Рослинна олія

Ватний диск змочіть в рослинній олії і протріть проблемні місця. Після цього доведеться зачекати хвилин 15. За цей час клей стане м'якшим, і його можна буде видалити губкою (сухою) чи ганчіркою. Звісно, далі жир треба змити.

Гумка

Відчищати сліди скотчу гумкою – мабуть, найдовший шлях до чистоти. Але він дієвий, тому ви точно не пошкодуєте.

Зубна паста

Цей засіб чищення рідко згадують. І даремно! Паста видаляє не тільки сліди від скотчу, а й дрібні залишки скотчу, які не вийшло зняти. Намастіть нею проблемне місце, трохи зачекайте, щоб подіяла. Протріть губкою і змийте водою!

Якщо скотч залишив сліди на пластику, найкраще з цим впорається звичайний спирт (медичний або нашатирний). Одна умова: в ньому не повинно бути барвників та цукру! Просоченим спиртом ватним диском протріть профіль вікна, почекайте 5 хвилин і губкою приберіть залишки клею.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист