Як швидко відмити віконний пластик від бруду та жовтих плям: поради профі

Господині знають багато хитрощів стосовно якісного й легкого миття вікон. Але коли справа доходить до підвіконня та пластикового профілю, виявляється, що не все так просто. Особливо складно виводити жовті плями. Проте якщо знати пару секретів, проблем не буде.

З брудом на пластику все зрозуміло: пліснява, що з’являється через перепад температур, сліди від пальців – інколи не зовсім чистих, розлиті кава-чай... Жовтизна з’являється, якщо в кімнаті хтось палить, якщо на підвіконні стояв горщик з квітами і трохи підтікав під час поливу. А може, у цього пластику просто низька якість, тому він з часом почав жовтіти.

В останньому випадку позбавитися від плям не вдасться. Але ви ніколи про це не дізнаєтесь, поки не спробуєте.

Чим не можна мити пластик

Ряд засобів, які, здавалося б, повинні допомогти у митті пластикового профілю, насправді йому шкодять:

● кухонні порошкові засоби для чищення. Попри те, що вони дуже дрібні, вважаються абразивними і дряпають покриття. Потім туди потрапить пил, бруд – і наступного разу відмити буде ще важче;

● ацетон та інші розчинники. Вони руйнують зовнішній глянцевий шар пластику;

агресивні миючі засоби, якими користуємося, коли наводимо чистоту та блиск у ванній на туалеті. Діють приблизно так само, як і розчинники.

Не підходять для догляду за пластиком абразивні губки та шкребки, які залишають по собі мікротріщини та подряпини.

Як впоратися з брудом

Вам потрібна м’яка губка або ганчірка з мікрофібри. І кілька підручних засобів для миття.

Рідкий засіб для миття посуду. Розвести у теплій воді і губкою добре вимити пластик.

Зубний порошок. Розбавити водою до пастоподібного стану, нанести на губку або ганчірку з мікрофібри і вимити вікно. Якщо додати трохи крейди, буде ще краще.

Господарське мило. Варто підключати, коли просто мильний розчин з брудом не справляється. Натріть трохи мила, додайте туди засобу для миття посуду і залийте невеликою кількістю теплої води. Коли мило стане м’яким, повинна вийти густа маса – як сметана. Її потрібно нанести на жовту пляму, прикрити плівкою і залишити на 1-2 години. Потім добре потерти губкою і змити водою.

Перекис водню та нашатир. Розмішати у співвідношенні 1:1, нанести на проблемне місце і залити на 10 хвилин. Потерти і змити чистою водою.

Спирт. Просто змочіть ганчірку (а ще краще – ватний диск) спиртом і протріть жовті плями. Зі спиртом полімери не вступають в реакцію, тому не бійтеся, що пошкодите пластик.

Раніше ми писали: Як за 5 хвилин відчистити вікна від скотчу: 6 простих способів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист