Три простих способи уникнути похмілля

Навіть пара келихів вина може викликати похмілля. Якщо не хочете, щоб приємний вечір плавно перейшов у жахливий ранок, намагайтеся пити за правилами.

Із симптомами похмілля знайомі майже 75% людей, які вживають щось міцніше за пиво. Не обов’язково пити пляшками, щоб після застілля мати головний біль,  нудоту, слабкість та поганий настрій.

Ці симптоми з’являються внаслідок зневоднення організму, дисбаланс електролітів та

запалення, викликані алкоголем. Однак експерти клініки Майо (США) впевнені: їх можна уникнути. Ось що для цього потрібно.

Віддавайте перевагу світлим напоям

Не всі алкогольні напої викликають однаковий ступінь сп’яніння і симптоми похмілля. Експерти радять обирати напої з меншою кількістю конгенерів (сполуки, які утворюються під час процесів бродіння та дистиляції алкоголю). Як зрозуміти, де саме їх більше, а де менше? Орієнтуйтеся на колір. Як правило, чим світліші напої, тим легше організм їх переносить. Джин, біле вино, горілка, світле пиво мають не такі важкі симптоми похмілля, як бренді, віскі, темне пиво, червоне вино.

Пийте повільно

Особливо якщо тримаєте в руках келих з шампанським або іншим алкогольним газованим напоєм. Бульбашки вуглекислого газу прискорюють швидкість всмоктування алкоголю в кров. Тому «розбирає» від таких напоїв швидше, сильніше і наслідки можуть вам не сподобатися.

Робіть паузу між порціями алкоголю

Один напій на годину – ідеальне дозування, вважають у клініці Майо. Більше наш організм просто не стигне переробити. Ваше завдання – зберігати рівень алкоголю в крові від досягнення точки сп'яніння.

Не зайвим буде дотримуватися й загальних рекомендацій, які мають мінімізувати ризики похмілля: не захоплюватися алкогольними напоями, пити якомога більше води під час застілля і добре поїсти.

Вас це може зацікавити: 6 причин відмовитися на Новий рік від шампанського

Цей простий продукт врятує від сп’яніння та похмілля

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист