Цей простий продукт врятує від сп’яніння та похмілля

Існують різні способи нівелювати малоприємні симптоми, з якими можна зіткнутися, якщо випити зайвого. Цей спосіб смачний і підходить майже всім – мало знайдеться людей, які не їдять сир.

На новорічні свята алкогольних напоїв вживається в рази більше, ніж зазвичай. Тому сп’яніння і похмілля з їхніми малоприємними наслідками теж трапляються частіше.

Щоб не «вийти з ладу», потрібно сповільнити надходження алкоголю в тонкий кишечник – у такому разі він всмоктуватиметься у кров повільніше. Це допоможе запобігти швидкого сп’яніння і зменшити наслідки небажаного похмілля.  

Все, що вам потрібно, – з’їсти шматочок сиру перед тим, як перехилити келих з вином чи склянку з віскі, радить британський лікар Каран Раджан. Сир містить багато білка, жиру та складних вуглеводів, які обволікають шлунок і стримують потрапляння алкоголю в кров.

«Ви не захистите таким чином організм від алкоголю на сто відсотків. Але можете  мінімізувати наслідки випитого, створивши бар’єр перед вживанням цих напоїв. Більша частина алкоголю всмоктується у тонкому кишечнику, однак можна сповільнити травлення в цілому. Результат – немає стрибків концентрації алкоголю в крові, і ви п’янієте набагато повільніше», – пояснює він.

Цей трюк працює не тільки з сиром, хоча сир – найзручніша закуска. У принципі, можна замінити його іншим продуктом. Слід дотримуватися однієї умови: це повинно бути щось калорійне, але в мінімальній кількості. 

Цукор і калорії стимулюють вивільнення травних гормонів (зокрема, гастрину), які сповільнюють травлення і не дозволяють швидко сп’яніти.

Вас це може зацікавити:  Який напій захистить печінку під час новорічних свят

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист