Стір-фрай - один із найшвидших способів приготування, який прийшов до нас з азіатської кухні. За фактом це швидке обсмажування на сильному вогні, внаслідок чого зберігається соковитість продуктів та їхня харчова цінність. М'ясо, птиця, овочі або локшина – ви можете міксувати будь-які продукти та створювати різні варіанти.
У цьому рецепті ніжні шматочки курячого філе обсмажуються окремо, а вже потім з'єднуються з овочами. Пшеничну локшину за бажанням можна замінити на рисову, гречану або будь-яку іншу локшину швидкого приготування. А щоб зменшити кількість калорій, візьміть локшини менше, а овочів більше – така страва абсолютно точно сподобається всім і її можна подати як гарячою, так і холодною.
300 г курячої грудки
2 ст. л. соусу пульгокі чи теріяки
20 г крохмалю
100 г пшеничної локшини
300 г зеленої стручкової квасолі
2 червоних болгарських перці
40 мл рослинної олії
Відварити заздалегідь локшину до готовності згідно з інструкцією на упаковці, квасолю стручкову також заздалегідь відварити до готовності.
Курячі грудки нарізати смужками і замаринувати в соусі теріяки на 20 хвилин. Додати до курки крохмаль і добре перемішати, щоб він рівномірно розподілився. Часник пропустити через прес, перець нарізати на квадрати 2 см, а квасолю розрізати на частини.
Швидко обсмажити курку на маслі до золотистого кольору і вийняти. В маслі, що залишилася, обсмажити протягом 3 хвилин квасолю і перець, додати готову локшину і часник, обсмажити разом ще 1 хвилину, активно помішуючи. Влити соєвий соус і, продовжуючи помішувати, обсмажувати всі інгредієнти разом ще 2 хвилини.
Додати курку, кунжут і посипати зверху зеленою цибулею.