Стало відомо, в який час доби їсти яблука шкідливо для здоров’я

Дієтологи радять зїдати щодня два яблука середнього розміру – щоб організм отримав поживні речовини, якими багатий цей фрукт. Однак це не означає,  що вживати їх можна коли завгодно.

Чим корисні яблука

Перш за все, яблука – джерело розчинної клітковини, яка допомагає знизити рівень поганого холестерину і запобігає закупорці судин.

Також вони містять поліфеноли (у тому числі, флавоноїди, які знижують рівень кров'яного тиску), вітаміни В, С, калій, кальцій, фосфор, залізо.

Коли від яблук більше користі

Найкраще їх вживати вранці чи вдень – пектин, який міститься в яблуках, сприятиме кращій роботі кишечника і допоможе усунути канцерогени.

Чому яблука не рекомендують їсти на ніч

Якщо вдень пектин працює на благо людини, увечері він користі здоров’ю не приносить – якраз навпаки: у вечерній час пектин погано перетравлюється.

Крім того, яблука підвищують кислотність шлунку.

Чутливість до інсуліну помітно знижується.

Робота підшлункової залози та печінки сповільнюється.

Все це разом з великою вірогідність може спровокувати проблеми з травленням. Як наслідок – больові відчуття, метеоризм, здуття живота. Про повноцінний здоровий сон можна забути.  

Зате «вечірнє» яблуко сприяє набору ваги. Оскільки робота шлунково-кишкового тракту погіршується, обмін речовин сповільнюється. А це – зайві кілограми.

Єдині, хто можуть без докорів сумління з’їсти на ніч яблуко (але не пізніше, ніж за 2 години до сну), – особи, які увечері займаються спортом. Вони можуть поповнити з допомогою яблука свій енергетичний баланс.

Вас це може зацікавити: 7 фруктів, які допоможуть зміцнити імунітет

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист