Співачка СолоХа: Мене неправильно зрозуміли. Я засуджую саме здорових жінок, які кажуть, що вони чайлдфрі

Чи буде робити перерву у своїй карʼєрі українська співачка СолоХа? Хто працює над її сценічними образами та вигадує ідеї для костюмів? Її особисте ставлення до чайлдфрі та думки щодо усиновлення. Про це та інше читайте далі. 

Події в Україні та ці неспокійні травневі ночі у Києві змушують нас відчувати себе емоційно розбитими. Що допомагає повернутися у ресурс вам?

Людина до всього звикає, до всього може підлаштуватися. Мабуть, я просто вже звикла до цих сирен, обстрілів. Головне, не нехтувати тривогами, ховатися вчасно у сховища. Я вірю в ефективність нашої ПВО, вірю у нашу армію, вірю, що все буде добре і цим себе заспокоюю. Намагаюся перелаштуватися, думаю про майбутнє, про творчість, про родину свою. Хочеться просто жити! І не стресувати. Організм, я думаю, сам себе адаптовує до цього, і вже якось не звертаєш на це уваги. На все воля Божа.

У всіх ваших кліпах, на всіх івентах ви завжди виглядаєте неймовірно. Яскраві образи, цікаві аксесуари, колоритні костюми. Це робота стилістів чи ви сама працюєте над своїм стилем?

Різні бувають ситуації, і зі стилістами працюю, і сама обираю. Але все одно кожен костюм затверджується мною. Я не слідкую за модними тенденціями, оскільки СолоХа - це унікальна особистість зі своїм національним характером. Я комбіную український колорит із сучасними елементами, створюю нестандартні образи, що відображають мою особистість. Тому я з впевненістю можу сказати, що у мене свій індивідуальний стиль. Наприклад, в останньому кліпі «Верба» я сама розробляла образи для себе та балету, самостійно обирала тканини, я дуже це люблю. І я ніколи не одягну те, що мені дасть стиліст, якщо воно мені не подобається. Навіть якщо це модно. У мене з дитинства гарний смак, і я йому довіряю.

У вас є донька. Незабаром зʼявиться ще одне маля. Як вдається бути мамою та поєднувати музичну кар’єру та гастролі? Чи плануєте робити перерву у своїй карʼєрі після пологів? 

Ні, робити перерву після пологів я не збираюся. Я сподіваюсь, що все буде добре. Що пологи пройдуть гарно, як і першого разу. Вірю, що швидко реабілітуюся і все буде добре. Коли я народила мою донечку Аріану, то вже через місяць була на світському заході. При можливості, я завжди брала її з собою, годувала груддю до двох років. Я думаю, що цього разу буде так само. До того ж я вже запросила до Києва нашу няню, яка раніше допомагала мені з Аріаною. Вона вже переїхала до нас. Зараз допомагає мені по господарству.

Нещодавно в одному з інтерв’ю ви розкритикували Раміну Есхакзай через її небажання народжувати дітей та засудили усіх жінок, які мають позицію чайлдфрі. Українки розділилися на два табори. Одні ваші погляди підтримали, інші, навпаки, дуже образилися, оскільки, з поміж усього сказаного, було висловлювання, що жінка, яка не має власних дітей - неповноцінна жінка. Але ж не варто забувати й про тих жінок, які мріють мати дітей, однак не можуть цього з різних медичних причин. Чи не здається вам, що ви, можливо, трохи погарячкували з такими висловами?  

Мене неправильно зрозуміли. Я зовсім не хотіла образити тих жінок, які мріють про материнство, але не можуть народити, бо мають проблеми зі здоров’ям. Мені їх дуже шкода. І я, навпаки, хочу, щоб вони не втрачали надію. Бо ще до народження першої дитини я також не могла завагітніти. З аналізами все було добре, але ніхто з лікарів не міг сказати, чому так відбувається. Я молилася, їздила по святим місцям, і Господь подарував мені мою донечку. Я засуджую саме чайлдфрі. Оскільки це - небезпечна пропаганда, яка може негативно впливати на здорових жінок та нав'язувати їм, що не мати дітей - це норма. До того ж у майбутньому вона може обмежувати перспективи здорових жінок, оскільки ця пропаганда може вплинути на ставлення суспільства до материнства загалом. Чайлдфрі мають зрозуміти, що таке нав'язувати не можна!

Раміна говорила, що хотіла б взяти дитину з дитячого будинку. Чи змогли б ви виховувати чужу дитину? 

Раміна говорить, що вона здорова, але свідомо відмовляється від народження дітей. При цьому готова взяти на виховання дитину з притулку. Якось це все не логічно… Я думаю, що, на жаль, у неї є якісь проблеми зі здоров'я, і мені її дуже шкода. Це, звичайно, її право, ділитися своїми проблемами чи ні. Та чи варто для цього прикриватися ідеологією чайлдфрі? Я впевнена, що у неї, як у медійної особистості, є свої прихильниці, дівчата, які прислуховуються до неї. І чому вони навчаться? Що не варто мати дітей, навіть якщо фізично можеш? Вважаю, що це необхідно припинити, це моя особиста думка. Ідея взяти дитину з притулку - це безперечно чудова ідея. Хочеться, щоб кожна дитинка знайшла свій дім та щастя. Я звісно тільки за.  Якби я була на місці жінки, яка не може народити, я б обовʼязково взяла дитину з дитячого будинку або дарувала б свою любов своїм похресникам чи діткам, які цього потребують. І не просто б говорила про це, а робила. 

Які у вас плани на це літо? Будете в Україні чи можливо плануєте відпочити перед пологами за кордоном? Чи чекати від вас на нові літні хіти?

Я планую провести це літо в Україні. Моя нова пісня «Верба»

вже вийшла, і я сподіваюся, що вона стане популярним літнім хітом, адже вона світла, ритмічна, позитивна. Ця пісня про вербу, яка розквітла і дарує нам свою красу. Як і наша Україна, яка розквітає з кожним днем, крокуючи до перемоги. Можливо, я ще зроблю ремікси на неї. За кордон я їхати не планую, мій чоловік невиїзний, а без чоловіка я нікуди не поїду. У нас дуже міцні стосунки. Мені подобається в Україні, я часто відвідую Одесу. До того ж ми живемо за містом, біля лісу, і я себе відчуваю як на курорті. Тому я не бачу сенсу кудись летіти за кордон. Треба залишатися вдома і підтримувати українців

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист