Служитимуть довго й не рватимуться: 3 геніальні лайфхаки допоможуть уникнути дірок і стрілок на капронових колготах

Трагедія для дівчат: зачепилася колготами за стілець чи сумочку – і пішла стрілка! На випадок такого конфузу дехто носить із собою запасну пару. Але погодьтеся: набагато спокійніше себе відчуваєш, коли колготи просто не рвуться. Є кілька перевірених способів, завдяки яким ви забудете про стрілки й дірки.

Виперіть після покупки

Капронові колготи не входять у перелік предметів одягу, які комусь спаде на думку прати, перш ніж одягнути. Між тим експерти запевняють, що таким чином можна продовжити їм життя. А це може бути чудовим способом збереження їхньої міцності! Покладіть колготи у мішок для прання і виперіть у пралці на делікатному режимі. Після цього розкладіть їх на горизонтальній поверхні і дочекайтесь повного висихання.

Потримайте в морозилці

Цей метод завжди викликає сумніви. Але один раз спробувавши, будете робити так завжди. Готувати колготи до виходу в світ потрібно заздалегідь – за кілька днів. Прямо в упаковці покладіть їх у морозильну камеру на ніч.

Вранці дістаньте і залиште розморожуватися при кімнатній температурі. Не вдавайтеся до насильного розморожування – не кладіть на батарею. Так зробите тільки гірше – капрон рватиметься легше, ніж раніше. Коли колготки відтануть, дістаньте їх із пакета і залиште сохнути, як у попередньому пункті.

Такі маніпуляції «загартують» волокна і зроблять міцними. Але однак вдягати колготи слід дуже акуратно. Якщо ви будете сильно натягувати їх або постійно зачіпати довгими нігтями, ніякі нитки не витримають.

Побризкайте лаком для волосся

Це майже ювелірна робота. Розкладіть капронові колготи на горизонтальній поверхні. Злегка натягуйте їх і розпорошуйте безбарвний лак для волосся (робити це краще з відстані 25-30 сантиметрів). Потрібно покрити всю площу, але бризкати в міру, інакше колготи стануть просто дубовими.

Лак для волосся склеїть волокна і утворить невидиму плівку, яку скіпки і всілякі гострі предмети не зможуть пошкодити.

Вас це може ацікавити: Як за 10 секунд вкоротити довгі джинси, не підшиваючи їх: лайфхак на мільйон 

Як врятували улюблені джинси, які сіли після прання

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист