Простий, ситний, корисний та дуже смачний салат, в якому сезонну спаржу можна замінити на брокколі чи зелені стручки квасолі.
1 цибулина
2 ст. л. оцту 9%
100 г спаржі
1 баночка консервованого тунця в олії
1 помідор
4 перепелині яйця
сіль та мелений перець за смаком
петрушка
Яйця відварити, порізати наспіл.
Цибулю розрізати навпіл і нашаткувати. Залити окропом, додати винний, рисовий або яблучний оцет (кількість залежить від того, який ви любите – більш кислий чи не дуже) і залишити до повного охолодження.
У спаржі зрізати жорсткі кінці, трохи зачистити їх овочечисткою. Відварити в підсоленій воді до готовності.
Довільними шматочками нарізати помідор та спаржу. Додати яйця, цибулю, тунець. Заправити салат олією, що залишилося від консервованого тунця.