Рецепт ватрушок у карамельному соусі з мандаринами та шоколадом

На новорічні свята хочеться тепла та затишку: снігу за вікном, гарячого чаю, теплої випічки та нескінченного перегляду «Один вдома» і «Гаррі Поттера». Пропонуємо  урізноманітнити довгі зимові вечори м'якими домашніми булочками з мандаринами та шоколадом.

Для тіста:

520 г борошна

80 г цукру

1,5 ч. л. сухих швидкодіючих дріжджів

0,5 ч. л. солі

240 мл молока

100 мл рослинної олії

1 банан

Для начинки:

425 г мандаринових часточок у сиропі

100 г цукру

100 г темного шоколаду

Для карамельного соусу:

300 г цукру

90 мл води

180 мл вершків 33% жирності

1,5 ч. л. солі

Просіяти борошно. Додати цукор, дріжджі, сіль, перемішати. Нагріти молоко, додати до борошняної суміші. Туди ж – олію та перебитий на пюре банан. Перемішати лопаткою або за допомогою міксера з насадкою «гачок». Вимішувати на низькій швидкості 10-15 хвилин.

Змастити невеликою кількістю олії чисту миску, перекласти туди тісто. Накрити рушником чи харчовою плівкою і залишити підходити у теплому місці 1-1,5 години.

Готуємо карамельний соус. Висипати цукор у каструлю з товстим дном, влити воду. Нагріти на середньому вогні, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, до повного розчинення цукру. Довести до кипіння і варити 7-10 хвилин до насиченого бурштинового кольору, періодично помішуючи.

Зменшити вогонь до мінімуму, і, не перестаючи помішувати, акуратно влити вершки. Додати сіль. Не припиняючи помішувати, варити ще 2-3 хвилини. Зняти карамель з вогню та перелити в іншу ємність.

Викласти тісто, що підійшло, на присипану борошном робочу поверхню. Злегка обім'яти і розкачати прямокутник.

Поступово розподілити на поверхні тіста цукор, мандаринові часточки і рубаний чорний шоколад.

Згорнути тісто в тугий рулет по довгій стороні прямокутника. І розрізати на 12–14 частин. Форму для запікання злегка змастити карамельним соусом (100-150 мл) та викласти в нього булочки. Накрити рушником та залишити підходити в теплому місці ще на 60 хвилин.

Булочки випікати в розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин (до золотистого кольору).

Дати їх трохи охолонути і викласти на блюдо.

При подачі полити карамельним соусом, що залишився.

Вас це може зацікавити: Кекс «Різдвяний» з ягодами: простий і смачний

Морквяно-кокосовий тікейк – десерт без цукру і глютену

Рецепт найшвидшого шоколадного кекса за 5 хвилин: навіть яйця не потрібні

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист