Кекс «Різдвяний» з ягодами: простий і смачний

Новорічні свята – час довгоочікуваних канікул, відпочинку та теплих зустрічей. Ми вирішили поділитися з вами рецептом запашного кексу з ягодами, який нікого не залишить байдужим. Адже готується він швидко і миттєво з'їдається.

180 г борошна

80 г цукру

100 г вершкового масла

2 яйця

3 банани (стиглих)

сіль

10 г розпушувача

4 ст. л. будь-яких сушених ягід

Інгредієнти для крему:

80 г цукру

180 мл молока

40 г борошна

2 яйця

3 краплі ванільної есенції

Інгредієнти для прикраси:

Мигдалеві пелюстки

Ягоди журавлини, смородини

Шматочки безе

Ягоди заздалегідь залити окропом, за 20 хвилин дістати і гарно просушити паперовим рушником.

Розтопити вершкове масло. Додати до нього роздавлені вилкою банани, потім яйця та ягоди (трохи залиште для прикрашання кексу).

Окремо змішати сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, розпушувач.

У рідку суміш порціями додавати суху, гарно вмішуючи.

Викласти суміш у змащену маслом форму і поставити запікати в розігріту до 180°С духовку. Випікати 25 хвилин. Потім увімкнути режим «конвекція» для підрум'янення і випікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки.

Поки кекс охолоджується, приготувати крем.

Розтерти яйця з цукром дерев'яною лопаткою до зникнення цукрових крупинок. Всипати борошно та ваніль, розтерти все до еластичності.

Влити поступово гаряче молоко і помішувати безперервно. Поставити на слабкий вогонь і довести до стану густої сметани, постійно помішуючи.

Охолоджений кекс вийняти з форми і щедро намастити кремом. Зверху прикрасити ягодами та мигдальними пелюстками.

Вас це може зацікавити: Рецепт приготування ніжних пісочних тістечок з малиновим джемом і помадкою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист