Новорічні свята – час довгоочікуваних канікул, відпочинку та теплих зустрічей. Ми вирішили поділитися з вами рецептом запашного кексу з ягодами, який нікого не залишить байдужим. Адже готується він швидко і миттєво з'їдається.
180 г борошна
80 г цукру
100 г вершкового масла
2 яйця
3 банани (стиглих)
сіль
10 г розпушувача
4 ст. л. будь-яких сушених ягід
Інгредієнти для крему:
80 г цукру
180 мл молока
40 г борошна
2 яйця
3 краплі ванільної есенції
Інгредієнти для прикраси:
Мигдалеві пелюстки
Ягоди журавлини, смородини
Шматочки безе
Ягоди заздалегідь залити окропом, за 20 хвилин дістати і гарно просушити паперовим рушником.
Розтопити вершкове масло. Додати до нього роздавлені вилкою банани, потім яйця та ягоди (трохи залиште для прикрашання кексу).
Окремо змішати сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, розпушувач.
У рідку суміш порціями додавати суху, гарно вмішуючи.
Викласти суміш у змащену маслом форму і поставити запікати в розігріту до 180°С духовку. Випікати 25 хвилин. Потім увімкнути режим «конвекція» для підрум'янення і випікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки.
Поки кекс охолоджується, приготувати крем.
Розтерти яйця з цукром дерев'яною лопаткою до зникнення цукрових крупинок. Всипати борошно та ваніль, розтерти все до еластичності.
Влити поступово гаряче молоко і помішувати безперервно. Поставити на слабкий вогонь і довести до стану густої сметани, постійно помішуючи.
Охолоджений кекс вийняти з форми і щедро намастити кремом. Зверху прикрасити ягодами та мигдальними пелюстками.
Вас це може зацікавити: Рецепт приготування ніжних пісочних тістечок з малиновим джемом і помадкою