Рецепт приготування ніжних пісочних тістечок з малиновим джемом і помадкою

Іноді для того, щоб розслабитися і зняти напругу після робочого дня, досить приготувати щось солоденьке. Бажано – швидко. Рецепт пісочного тістечка підходить за всіма параметрами – приготування не займе багато часу, а результат – неймовірно смачний.

340 г борошна

130 г цукрової пудри

5 г розпушувача

дрібка солі

200 г вершкового масла

1 яйце

перетерта із цукром малина (можна замінити на джем)

Інгредієнти для помадки:

200 г цукрової пудри

2-3 ст. л окропу

лимонний сік

Вершкове масло кімнатної температури, яйце, цукрову пудру та дрібку солі змішати до однорідної маси.

Додати частинами борошно з розпушувачем і збити на середній швидкості міксера протягом 1 хвилини.

Зліпити руками заготовку з тіста в кулю. Розділити його на дві рівні частини та розкатати на пергаменті розміром 20 x 25 см. Розкатане тісто прибрати у холодильник на 20 хвилин.

Охолоджені заготовки відправити випікатися при 200°С на 12-15 хвилин. Готовий гарячий пласт тіста змастити джемом і накрити другим пластом (але дуже акуратно, бо тісто виходить дуже ніжним).

Для приготування помадки ретельно змішати цукрову пудру з окропом та лимонним соком. Полити отриманою масою верхній шар тіста. Гострим ножем, занурюючи його в гарячу воду, розрізати на тістечка. Подавати до столу з духмяним чаєм.

Вас це може зацікавити: Яблучний пиріг з нотками мигдалю

Пиріг з яблучним повидлом, як у бабусі

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист