Іноді для того, щоб розслабитися і зняти напругу після робочого дня, досить приготувати щось солоденьке. Бажано – швидко. Рецепт пісочного тістечка підходить за всіма параметрами – приготування не займе багато часу, а результат – неймовірно смачний.
340 г борошна
130 г цукрової пудри
5 г розпушувача
дрібка солі
200 г вершкового масла
1 яйце
перетерта із цукром малина (можна замінити на джем)
Інгредієнти для помадки:
200 г цукрової пудри
2-3 ст. л окропу
лимонний сік
Вершкове масло кімнатної температури, яйце, цукрову пудру та дрібку солі змішати до однорідної маси.
Додати частинами борошно з розпушувачем і збити на середній швидкості міксера протягом 1 хвилини.
Зліпити руками заготовку з тіста в кулю. Розділити його на дві рівні частини та розкатати на пергаменті розміром 20 x 25 см. Розкатане тісто прибрати у холодильник на 20 хвилин.
Охолоджені заготовки відправити випікатися при 200°С на 12-15 хвилин. Готовий гарячий пласт тіста змастити джемом і накрити другим пластом (але дуже акуратно, бо тісто виходить дуже ніжним).
Для приготування помадки ретельно змішати цукрову пудру з окропом та лимонним соком. Полити отриманою масою верхній шар тіста. Гострим ножем, занурюючи його в гарячу воду, розрізати на тістечка. Подавати до столу з духмяним чаєм.
Вас це може зацікавити: Яблучний пиріг з нотками мигдалю