Спекти цей пиріг під силу кожному. Завдяки сиру тісто виходить еластичним і з ним легко працювати. Давайте мерщій готувати!
300 г борошна
20 г цукрової пудри
дрібка солі
200 г вершкового масла
120 г кисломолочного сиру
300 г яблучного повидла
жовток та цукор для верху пирога
Вершкове масло посікти з борошном, додати сіль, цукрову пудру, сир і швидко замісити тісто. Загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 1 годину.
Розділити тісто на 2 частини. Першу частину розкачати у вигляді кола на присипаній борошном поверхні. Викласти у форму, попередньо змащену маслом і присипану борошном. Сформувати борти, викласти яблучне повидло.
Другу частину розкачати у вигляді прямокутника і нарізати смужками шириною 1-2 см або вирізати з нього декоративні елементи на ваш смак – листочки, квіти тощо.
Викласти їх на пиріг, защипати краї (якщо це потрібно), змастити жовтком і посипати цукром (щоб декор не підгорів, його можна випікати окремо і прикрасити пиріг, коли буде наполовину готовий).
Відправити пиріг у розігріту до 180°C духовку на 40-60 хв. Випікати до золотистої скоринки. Повністю остудити та вийняти з форми.
Начинку можна використовувати на свій розсуд. Це можуть бути і порізані тонкими слайсами яблука, і сливи, і груші.
Вас це може зацікавити: Яблучний пиріг з нотками мигдалю