Яблучний пиріг з нотками мигдалю

Головний десерт осені – яблучний пиріг. Спробуйте приготувати його за цим рецептом – і він стане вашим улюбленим.

125 г цукру

125 г мигдального борошна

3 яйця

2 білки

сіль

20 г пшеничного борошна

20 г вершкового масла + 10г для форми

20 г мигдальних пластівців

 

Для сиропу:

300 г цукру

200 мл води

сік 1 лимона

4-5 яблук

Мигдальне борошно, цукор та 3 яйця змішати.

Білки збити із сіллю (до стійких піків), маса повинна стати густою. З'єднати білки лопаткою з мигдалевою  масою з тіста.

Просіяти пшеничне борошно, акуратно перемішати. Ввести розтоплене вершкове масло, знову перемішати. Залишити на 10-15 хвилин.

Форму для запікання (24-26 см) змастити вершковим маслом, посипати пластівцями мигдалю. Викласти тісто у форму та поставити в духовку. Випікати пиріг до напівготовності (хвилин 15) за 180°С.

Для сиропу з'єднати цукор, воду та лимонний сік у каструлі і довести до кипіння.

Яблука порізати на слайси товщиною 3-6 мм і викласти в глибоку посудин. Залити гарячим сиропом і залишити на 15 хв. Злити сироп і викласти яблука на бісквіт. Випікати ще 10-15 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Вас це може зацікавити: Навіщо в тісто для бісквіта потрібно додавати холодну воду

Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист