Головний десерт осені – яблучний пиріг. Спробуйте приготувати його за цим рецептом – і він стане вашим улюбленим.
125 г цукру
125 г мигдального борошна
3 яйця
2 білки
сіль
20 г пшеничного борошна
20 г вершкового масла + 10г для форми
20 г мигдальних пластівців
Для сиропу:
300 г цукру
200 мл води
сік 1 лимона
4-5 яблук
Мигдальне борошно, цукор та 3 яйця змішати.
Білки збити із сіллю (до стійких піків), маса повинна стати густою. З'єднати білки лопаткою з мигдалевою масою з тіста.
Просіяти пшеничне борошно, акуратно перемішати. Ввести розтоплене вершкове масло, знову перемішати. Залишити на 10-15 хвилин.
Форму для запікання (24-26 см) змастити вершковим маслом, посипати пластівцями мигдалю. Викласти тісто у форму та поставити в духовку. Випікати пиріг до напівготовності (хвилин 15) за 180°С.
Для сиропу з'єднати цукор, воду та лимонний сік у каструлі і довести до кипіння.
Яблука порізати на слайси товщиною 3-6 мм і викласти в глибоку посудин. Залити гарячим сиропом і залишити на 15 хв. Злити сироп і викласти яблука на бісквіт. Випікати ще 10-15 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Вас це може зацікавити: Навіщо в тісто для бісквіта потрібно додавати холодну воду
Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті