Навіщо в тісто для бісквіта потрібно додавати холодну воду

Приготувати бісквіт – це дуже просто і водночас складно. Іноді він починає тріскатися під час розрізання або кришитися. Додавання в тісто холодної води у потрібний момент допоможе спекти ідеальну заготовку для торта.

Холодна вода в бісквіті сприяє розпушенню тіста. Такий бісквіт не буде занадто щільним, не рватиметься, не кришитиметься. Він буде пухким, легким і не опадатиме. 

І все це – без додавання картопляного крохмалю, який сприяє швидкому висихати.

Головне, воду слід додавати відразу після збивання білків до густої піни – це зробить їх більш пишними.  

Також додавання води полегшить поєднання сухих інгредієнтів зі збитими вологими.

Інгредієнти (на бісквіт діаметром 26 см):

7 великих яєць

250 г цукру

2 ч. л. ванільного цукру

6 ст. л. холодної води

270 г борошна

1 ч. л. розпушувача

Відокремити білки від жовтків. Збити білки до утворення піни, поступово додаючи цукор і ванільний цукор. Збивати до повного розчинення цукру.

Влити воду і ще раз збити до повного об’єднання інгредієнтів.

Не припиняючи збивати, додавати по одному жовтку.

У збиту масу порціями додати просіяне борошно з розпушувачем і акуратно вимішати лопаткою.

Вилити тісто у форму (нічим її не змазувати, але вистелити дно папером для запікання) і поставити в розігріти до 170°С духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.  

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист