Приготувати бісквіт – це дуже просто і водночас складно. Іноді він починає тріскатися під час розрізання або кришитися. Додавання в тісто холодної води у потрібний момент допоможе спекти ідеальну заготовку для торта.
Холодна вода в бісквіті сприяє розпушенню тіста. Такий бісквіт не буде занадто щільним, не рватиметься, не кришитиметься. Він буде пухким, легким і не опадатиме.
І все це – без додавання картопляного крохмалю, який сприяє швидкому висихати.
Головне, воду слід додавати відразу після збивання білків до густої піни – це зробить їх більш пишними.
Також додавання води полегшить поєднання сухих інгредієнтів зі збитими вологими.
Інгредієнти (на бісквіт діаметром 26 см):
7 великих яєць
250 г цукру
2 ч. л. ванільного цукру
6 ст. л. холодної води
270 г борошна
1 ч. л. розпушувача
Відокремити білки від жовтків. Збити білки до утворення піни, поступово додаючи цукор і ванільний цукор. Збивати до повного розчинення цукру.
Влити воду і ще раз збити до повного об’єднання інгредієнтів.
Не припиняючи збивати, додавати по одному жовтку.
У збиту масу порціями додати просіяне борошно з розпушувачем і акуратно вимішати лопаткою.
Вилити тісто у форму (нічим її не змазувати, але вистелити дно папером для запікання) і поставити в розігріти до 170°С духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.