Цей рецепт спеціально для тих, хто мріє про смачний ситний обід або вечерю і при цьому рахує калорії.
Тунець, стручкова квасоля та яйця дуже поживні, тому чудово наситять організм.
300 г свіжої або замороженої стручкової квасолі⠀
160 г консервованого тунця без олії (банку)⠀
1 варене яйце ⠀
1 ст. л. олії виноградних кісточок ⠀
2 ст. л. зернової гірчиці;⠀
1 лайм ⠀
1 ч. л. очищеного насіння соняшника ⠀
сіль, перець за смаком ⠀
петрушка чи будь-яка інша зелень
Відварити стручкову квасолю в киплячій підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, бланшувати і відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода. Якщо квасоля була ціла, нарізати її на шматочки приблизно 4 см завдовжки.
Змішати олію виноградних кісточок, сік одного лайма та зернову гірчицю, за смаком приправити сіллю та перцем.
Додати соус до квасолі і крупно нарізаної петрушки, добре перемішати.
Викласти гіркою в салатник. Зробити по центру заглиблення і викласти в нього тунець, з якого злита вся рідина.
Зверху покласти четвертинки яйця.
Насіння злегка підсмажити на сухій сковороді та посипати ними салат.