ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВІДЗНАЧИВ ГРАВЦІВ ЮНАЦЬКОЇ ЗБІРНОЇ U-20 ЗА ПЕРЕМОГУ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ

Сьогодні, 16 липня Президент України Володимир Зеленський і президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко взяли участь у церемонії відзначення гравців і тренерів юнацької збірної України U-20 — чемпіонів світу-2019.

На заході, який проходив в Олімпійському центрі в Кончі-Заспі, також були присутні перша леді Олена Зеленська, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка і призери Європейських ігор-2019. 

Під час церемонії Глава Держави вручив гравцям збірної ордени «За заслуги» III ступеня, а тренерам команди — документи про надання почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». У свою чергу капітан чемпіонів Валерій Бондар і головний тренер команди Олександр Петраков подарували Володимиру Зеленському футболку збірної, м’яч з автографами всіх гравців і пам’ятну медаль, присвячену перемозі на чемпіонаті світу. 

«Такі зустрічі необхідні й запам'ятовуються на все життя, адже це зустріч і спілкування з президентом країни. Звичайно, я відчуваю позитивні емоції й радість, дуже приємно, що президент виділив час і зміг приїхати, щоб нагородити нас і привітати. Також надзвичайно приємно знову бачити партнерів по команді, за якими вже встиг скучити. Можна сказати, що наша сім'я зібралася, але дуже шкода, що так мало часу. Такі зустрічі потрібно влаштовувати частіше», — розповів про свої враження капітан збірної Валерій Бондар. 

Також Валерій подякував усім уболівальникам, керівництву країни й УАФ за підтримку й сприяння в підготовці до чемпіонату світу в Польщі, який став тріумфальним для команди. «Велике спасибі від усіх гравців і тренерів збірної Президенту України, уболівальникам, які вірили, підтримували й переживали за нас, президенту асоціації Андрію Павелку за сприяння в підготовці до чемпіонату світу й чартер для Андрія Луніна, що дозволило підсилити команду перед вирішальними матчами», — зазначив Бондар. До слів вдячності приєднався й головний тренер команди Олександр Петраков: «Щиро вдячний своїм колегам із тренерського й адміністративного штабу збірної та президенту Української асоціації футболу за допомогу й підтримку». Звертаючись до Президента України, головний тренер збірної пожартував: «Володимире Олександровичу, ми стали чемпіонами за вашого президентства». 

«Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо змінити це — ставлення і до вас, і до спорту», — заявив Володимир Зеленський.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист