Після 40 все тільки починається: як самотній жінці знайти пару

Психологи переконані: влаштовувати особисте життя ніколи не пізно. Головне – захотіти і зробити кілька кроків назустріч своєму щастю.

Скільки б не говорили одинокі жінки про те, що їх влаштовує їхнє спокійне розмірене життя разом з котом чи кишеньковою собачкою, більшість з них проміняли б самотність на сімейні будні. Але про це вони бояться зізнатися навіть самим собі, бо ж «де в такому віці шукати кохання».

Насправді шукати його не обов’язково. Воно само вас знайде, якщо будете готові його впустити. Ось що для цього потрібно зробити.

Вирішіть, потрібен вам чоловік чи ні. Якщо ні, питань більше немає. Якщо потрібен, пофантазуйте, кого саме бачите поряд з собою, яким саме уявляєте своє життя з партнером. Візуалізуйте собі це до найменших дрібниць, щоб зрозуміти, в яких стосунках будете щасливою, а від яких треба тікати. Це  врятує від непродуманих кроків і розчарування, якщо на горизонті з’явиться потенційний кандидат у кавалери.

Не приховуйте бажання владнати своє особисте життя. Звісно, в цьому є мінус – подруги і знайомі почнуть сватати за всіх підряд. Але є й плюс: серед «усіх підряд» може опинитися саме чоловік вашої мрії. Навряд чи ви підете шукати своє кохання в нічний клуб.

Займайтеся собою. Якщо ви не будете подобатися собі, не сподобаєтесь і чоловікам. Тому зосередьтесь на своїх слабких місцях – на тому, що вас не влаштовує. Турбують 10 зайвих кілограмів? Целюліт? Зморшка на лобі? Те, як ви виглядаєте, у ваших руках. Сходіть на масаж, до косметолога, на фітнес (або тренуйтеся вдома – в YouTube є сотні крутих корисних програм), змініть зачіску, обновіть гардероб. І частіше посміхайтеся! До впевненої в собі життєрадісної людини відразу потягнуться люди.

Ведіть активне соціальне життя. Навряд чи ви знайдете кохання, маючи незмінне коло знайомств. Хіба що почнете спілкуватися з чоловіками в соцмережах. Це теж варіант, але наживо все-таки краще. Тому не ігноруйте місця, де бувають чоловіки. Відвідуйте виставки, фестивалі, кафе, багатолюдні зборища і дні народження своїх знайомих.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист