Оригінальний гратен із солодкої картоплі

Гратен з картоплі завжди виходить особливим – начебто все просто, але яка гамма смаків і текстури! Солодкий батат для цієї страви теж підходить: за смаком не поступається звичайні картоплі, а смак і колір у нього набагато яскравіші.

У цьому рецепті одна з головних умов – тонка нарізка, яку краще робити за допомогою спеціальної терки. Саме вона робить текстуру ніжною, страва буквально тане в роті.

Спосіб викладки теж важливий. Він відрізняється від класичної викладки шарами. Батат викладаємо вертикально, гармошкою, завдяки чому сирна заливка добре все просочить. Сир, до речі, можна використовувати на свій смак. Це може бути пармезан, гауда,

3 батати

120 г крем-сиру

120 г вершків

100 г натертого твердого сиру

1 ч ложка меленої паприки

1/2 ч. л. меленого часнику

1/4 ч. ложки мускатного горіха

2 ст. л. оливкової олії

сіль, перець за смаком

вершкове масло для змащування форми

Батат дуже тонко нарізати. Форму для випічки злегка змастити вершковим маслом.

З'єднати крем-сир та вершки, додати половину натертого сиру, мелені паприку та часник, мускатний горіх, за смаком сіль та перець.

У форму вертикально викласти батат і за допомогою кулінарної кисті змастити оливковою олією. Розподілити зверху сирну суміш, накрити фольгою і випікати в розігрітій до 200°С духовці  45-50 хвилин.

Зняти фольгу, посипати сиром, що залишився. Поставити знову в духовку на режим обдування, щоб розплавився сир.

Дати гратену постояти 15-20 хвилин після приготування, щоб вершковий соус загуснув.

Вас це може зацікавити: Мусака без м’яса – цікавий пісний рецепт

Овочі гриль, запечені в духовці – швидкий і легкий рецепт на обід чи вечерю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист