«Новий погляд. Революція стилю»: історія протистояння Коко Шанель та Крістіана Діора!

Платформа Apple TV+ представляє увазі глядачів біографічно-історичну драму у форматі міні-серіалу «Новий погляд: Революція стилю» в оригіналі (The New Look).

На чолі творчої команди сценаристів, режисерів та продюсерів став Тодд А. Кесслер («Сопрано»). Головну чоловічу роль виконав актор Бен Мендельсон («Першому гравцю приготуватися»), а жіночу – Жюльєт Бінош («Шоколад»). До них приєдналися Мейсі Вільямс («Гра престолів»), Джон Малкович («Новий Папа»), Емілі Мортімер («Ларс і справжня дівчина»), Клас Банг («Варяг») та інші.

Серіал, що складається із десяти епізодів, натхненний реальними подіями. Зйомки проходили у Парижі. Закадровий голос Кармел Сноу, яка на той момент очолювала американський Harper's Bazaar, говорить про те, що мода має величезне значення для підтримання духу Франції. Вона шукає нового дизайнера, який зможе відродити французьку моду із попелу війни.

Дія історичного міні-серіалу розгортається в Парижі в 1940-х років, коли сили нацистської Німеччини захопили Францію, і Париж опинився в окупації. Багатьом здається, що це зовсім не слушний момент для розмов про моду, але Крістіан Діор так не вважає. Він користується ситуацією, щоб посунути з модного п'єдесталу Коко Шанель і продемонструвати новий погляд на стильний одяг.

У цетрі сюжету – професійне суперництво між амбітним кутюр'є Крістіаном Діором та його видатними колегами, серед яких Коко Шанель, Люсьєн Лелонг, Крістобаль Баленсіага, П'єр Карден, Юбер де Жіванші та П'єр Бальмен. Діор  дуже швидко завойовує популярність завдяки новаторським ідеям. За звання головного французького дизайнера епохи борються двоє: Діор, що прагне до експериментів і пошуків нового, та Шанель, що залишається прихильницею класики і виступає за збереження традицій. Становлення та розвиток брендів Dior і Chanel, що створюються в умовах конкуренції та протистояння, породжує нові модні тенденції та формує вигляд французької моди таким, яким його запам'ятають нащадки…

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист