НОВИЙ ФУТБОЛЬНИЙ СТАДІОН ДЛЯ ШКОЛИ, ЯКА ВИХОВАЛА ЗІРКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЗБІРНОЇ

Незабаром у Чернігові на базі СДЮШОР «Юність» відбудеться офіційне відкриття реконструйованого стадіону. Про це повідомив президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Наразі йде підготовка до офіційного відкриття сучасного багатофункціонального спорткомплексу в Чернігові. Об’єкт уже отримав сертифікат про введення в експлуатацію, — зазначив керівник УАФ.

Андрій Павелко нагадав, що чернігівська СДЮШОР «Юність» добре відома і в Україні, і за кордоном, адже саме тут робив перші кроки у футболі Андрій Ярмоленко — майбутня зірка європейського футболу.

Стадіон «Юності», який було побудовано ще в 1975 році, багато років потребував ремонту, й кільком поколінням юних футболістів Чернігова доводилось тренуватися та грати у футбол на розбитому полі. Питання зрушилося у 2015 році з ініціативи новообраного президента Української асоціації футболу Андрія Павелка. Тоді керівник УАФ відвідав стадіон школи «Юність» із робочим візитом разом з Андрієм Ярмоленком, спілкувався з його першим тренером Віктором Лазаренком, керівництвом обласної федерації футболу та представниками місцевої влади. Згодом розпочалися перші проектні роботи, а пізніше — й реконструкція об’єкту.

Зараз вона практично завершена, і тепер це — один із кращих комплексів в Україні, з футбольним полем зі штучним покриттям, майданчиком для міні-футболу, зоною легкої атлетики, роздягальнями, душовими, кімнатами для арбітрів і трибунами на три тисячі місць. Уже зараз тут можуть займатися вихованці школи «Юність», а навесні, після офіційного відкриття, відбуватимуться поєдинки регіональних та всеукраїнських змагань.

Нагадаємо, що Українська асоціація футбола ініціювала унікальну програму з відродження футбольної інфраструктури. Зокрема, із 2015-го по 2018 рік у країні було побудовано більш ніж 1 200 об’єктів, з яких 50 — повнорозмірні футбольні поля зі штучним покриттям. Загалом, починаючи з 2015 року і до кінця поточного року кількість введених в експлуатацію футбольних майданчиків досягне близько 2 тис.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист