«Носоріг» Олега Сенцова презентує характер-постери героїв фільму

Прокат кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг» в українських кінотеатрах стартує 17 лютого 2022 року. Напередодні прокату презентуємо характер-постери основного касту фільму: Сергій Філімонов у ролі головного персонажа – Носорога, Аліна Зевакова у ролі його коханої – Марини, Євген Черников у ролі таємничого попутника, Євген Григор’єв у ролі найкращого друга – Плюса, та Владислав Дердуга у ролі одного із бандитів, з яким конфліктує Носоріг. 

«Носоріг» є другою  повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – минулої осені на Київському тижні критики.  Стрічка Сенцова нещодавно була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а перемогу у номінації «Найкращий актор» отримав виконавець головної ролі Сергій Філімонов. Раніше він також був визнаний найкращим актором на Міжнародному кінофестивалі у Батумі. 

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Фільм створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»). Польські співпродюсери – Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік (Apple Film Production), німецькі – Хайно Декерт, Тіна Бьорнер (Ma.ja.de. Fiction). Міжнародний дистриб’ютор стрічки –  компанія WestEnd Films. 

Створення фільму підтримано Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством України з питань кіно, фондом підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, Польським кіноінститутом, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg. 

У широкий український прокат «Носоріг» вийде 17 лютого 2022 року.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист