За смаком батат – це щось середнє між картоплею і гарбузом. Тому якщо ви любите і те, і інше, ця страва буде вам до душі. Особливо під час Великого посту. Яскравий насичений колір і смак роблять батат ідеальним для подачі в сольному виконанні.
1 кг батата
3 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. крохмалю
1 ч. л. паприки
1 ч. л. сушеного меленого часнику
сіль та гострий мелений чилі за смаком
Батат очистити від шкірки, нарізати довгими шматочками завтовшки 2 см, видалити зайву вологу паперовим рушником.
Додати крохмаль, паприку та мелений сушений часник, добре перемішати, щоб усі інгредієнти рівномірно покрили шматочки батату. Додати оливкову олію та ще раз добре перемішати.
Викласти шматочки на лист, застелений пергаментом, залишаючи між ними простір, щоб вони рівномірно запікалися.
Запікати в розігрітій до 200° духовці протягом 30-35 хвилин, після чого увімкнути її на максимум (з обдуванням) і запікати ще 5 хвилин до хрусткої скоринки. Подати з улюбленим соусом.