Не припускайтесь цих помилок: як приготувати правильний салат «Олів’є»

Всі вміють готувати «Олів’є», але майже всі роблять це неправильно і  псують смак салату.

У кожної сім’ї є свої улюблені страви, які завжди готуються на святковий стіл. «Олів’є» може не належати до цього списку. Але новорічне застілля без нього – як Різдво без куті. Якщо дотримаєтесь цих простих порад, давно відомий салат зможе вас здивувати новим смаком.

Порада 1. Мясне асорті замість ковбаси. Мабуть, вже ніхто й не згадає, коли і як вареній ковбасі вдалося витіснити з «Олів’є» м’ясо. Всі до цього звикли. Але прийшов час повертатися до витоків – з відвареною телятиною, куркою чи індичкою салат виходить набагато смачнішим. Якщо не можете визначитися, яке саме м’ясо взяти, спробуйте всього потроху. Асорті зробить страву неперевершеною.  

Порада 2. Не переборщіть з картоплею. Це не той продукт, який додасть салату смаку. А от зіпсувати страву він точно зможе – заб’є всі інші інгредієнти. До речі, подбайте про те, щоб картопля була з невисоким вмістом крохмалю, інакше в салаті не триматиметься купи.

Порада 3. Не жалійте яєць. Пропорція приблизно така: на одну середню картоплину додавайте півтора яйця. Завдяки ним «Олів’є» вийде набагато ніжнішим.

Порада 4. Консервований горошок відміняється. Отримати насиченіший смак салату можна, замінивши консервований горошок на свіжозаморожений. Це не надто ускладнить процес приготування – його треба зовсім трохи проварити в підсоленій воді перед використанням.

Порада 5. Додайте олії. Майонез ніхто не відміняв. Але щоб він добре розподілився по нарізаних овочах, спочатку краще заправити салат рослинною олією (достатньо буде зовсім невеликої кількості) і добре перемішати. До речі, в такому випадку майонезу знадобиться набагато менше і він не перебиватиме смак  салату.

В ідеалі майонез має бути домашнім – він корисніший і смачніший. Однак братися за нього можна тільки в тому випадку, якщо у вас домашні яйця і ви переконані в їх якості. Не забувайте, що в сирому вигляді вони можуть бути джерелом сальмонели!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист