Названо найшкідливіший спосіб заварювання кави

Неправильно заварена кава підвищує рівень холестерину і ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Смак кави залежить не тільки від сорту і походження зерен, а й від способу заварювання.

Найсмачнішу готує кавомашина. Але в турці, френч-пресі, гейзерній чи крапельній кавоварці можна заварити не гіршу. Інше питання – який напій буде кориснішим для здоров’я.

Вчені давно з’ясували, що в каві містяться речовини, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину. Однак дослідження фахівців з Гетеборгського університету (Швеція), в якому брало участь майже 500 тис. добровольців, показало: в нефільтрованому напої з френч-пресу або турки цих речовин у 30 разі більше, ніж у фільтрованому.

Люди, які вживають близько чотирьох чашок такої кави на день, почуваються гірше. А ризик передчасної смерті серед них на 15% вищий, ніж серед осіб, які віддають перевагу фільтрованій каві. Це пов'язують саме з підвищенням рівня холестерину.

Інше дослідження, проведене науковцями з Університету Наймегена (Нідерланди), підтвердило ці висновки. В осіб, які протягом двох тижнів щодня випивали літр нефільтрованої кави, спостерігалося підвищення концентрації гомоцистеїну у плазмі крові. Його надлишок сприяє утворенню бляшок на стінках судин і тромбів, які можуть призвести до інфаркту або інсульту.

Щоб зменшити ризики, вчені радять проганяти приготовану у турці або френч-пресі каву через паперові фільтр-пакети.

Вас це може зацікавити: Експерт зі сну назвав ідеальний час для першої чашки кави

Чому пити каву перед шопінгом небезпечно для вашого гаманця, – пояснюють психологи

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист