Багато хто вважає, що правильно й збалансовано харчуватися не всім по кишені. Так, деякі продукти досить недешеві. Але їм можна знайти заміну – за доступною ціною. Ось альтернативні варіанти чотирьох популярних продуктів, незамінних у раціоні того, хто сповідує здоровий спосіб життя.
На цих продуктах базується більшість дієт. Але ви нічого не втратите, якщо підкорегуєте свій раціон.
Червона риба = оселедець або скумбрія
Ми цінуємо червону рибу за те, що вона – джерело омега-3 ненасичених жирних кислот. При цьому забуваємо, що ними багаті й бюджетніші види риб: наприклад, скумбрія чи оселедці. Ці дешеві аналоги лосося або форелі відрізняються від них за смаком. Але вони з тією ж силою захищатимуть нас від передчасного старіння, знижуватимуть ризики серцевих захворювань та піклуватимуться про здоров’я очей.
Оливкова олія = льняна олія
Не будемо сперечатися – оливкова олія, безумовно, дуже корисна і має багато переваг перед іншими. Але якщо вам потрібен продукт, який знизить рівень холестерину і ризик серцево-судинних захворювань, використовуйте лляну олію. Окрім вище перерахованих властивостей у неї є й інші: вона має протизапальний та бактерицидний ефект, сприяє загоєнню тканин, покращує стан волосся та шкіри.
Кіноа = пшоно
Ці зернята багаті на клітковину, фолієву кислоту, кальцій і рослинний білок. Але кіноа практично без втрати корисних властивостей можна замінити пшоном. У ньому теж достатньо протеїну та амінокислот. І теж відсутній глютен.
Авокадо = льон
«Алігаторова груша» багата на жирні кислоти, вітаміни групи B, вітамін E та калій. Однак насіння льону або гарбузове насіння не поступається авокадо за своїми властивостями. Вчені навіть підрахували: якщо ви хочете отримати весь набір корисностей, 50 грамів авокадо замінить на 30 грамів насіння льону.
Вас це може зацікавити: Як приготувати безе й зефір без яєць: з продукту, який ми завжди викидаємо
Чим замінити вершкове масло у випічці: навіть не помітите різницю