На що звертати увагу під час вибору школи англійської мови

Володіння англійською мовою — нагальна потреба в сучасному світі. Воно допомагає подорожувати, не відчуваючи мовних бар’єрів, дає змогу претендувати на посади з вищою зарплатою, відкриває доступ до англійськомовних книжок і фільмів у оригінальному озвучуванні. Самостійно вивчити нову мову складно. Англійські лексика та граматика дуже відрізняються від українських. Набагато ефективніше й веселіше опановувати її за допомогою вчителя. Школи англійської мови є майже в кожному місті, багато з них пропонують дистанційні курси. Проте, на жаль, не всі вони забезпечують якісне навчання.

Як вибрати школу

Перше, що треба зробити перш ніж вибирати навчальний заклад, — пройти тест на рівень англійської мови. Так ви зможете об’єктивно оцінити свої знання та зрозуміти, чого саме потребуєте на цьому етапі. Можливо, варто звернути увагу на школи, які готують новачків. Або ж ваш рівень володіння англійською може бути близьким до розмовного — тоді треба підтягнути тільки граматику. Іноді достатньо пройти спеціалізований курс для бізнесу чи для вивчення термінів у вузькій галузі.

Перш ніж оплатити курси англійської, зверніть увагу на фактори, описані далі.

Викладачі

Обов’язково довідайтеся, хто проводить заняття та який рівень кваліфікації має. Вибирайте школу, де вчителі мають профільну вищу освіту або сертифікати, що підтверджують рівень володіння мовою та професійні навички. Добре, якщо це викладачі з досвідом, а не вчорашні студенти. Окрема перевага — уроки з носієм мови.

Навчальна програма

У хороших мовних центрах пропонують різноманітні програми навчання з урахуванням студентських цілей і рівнів володіння мовою. Є окремі курси для тих, хто планує багато подорожувати світом, скласти ЗНО, пройти міжнародний тест на знання мови, відкрити бізнес за кордоном тощо.

Методика

Від вибраної методики навчання залежить те, наскільки цікавим і продуктивним воно буде. Є класичні варіанти з використанням підручників закордонних авторів і сучасні, в основі яких — застосування комп'ютерних технологій викладання. У багатьох школах поєднують декілька різних методик задля досягнення швидкого результату.

Додатково можна дізнатися відповіді на такі запитання:

1. Де розташована школа й чи буде вам зручно добратися до неї з дому або роботи?

2. Чи є змога навчатися дистанційно?

3. Скільки людей у групі й чи є індивідуальні заняття?

4. У який час проходять уроки й чи можливо самостійно формувати графік?

5. Що буде, якщо ви з якоїсь причини пропустите заняття?

6. Чи треба купувати підручники, зошити або якісь інші додаткові матеріали для навчання?

7. Яка мова занять: цілковито англійська чи англійська + українська?

8. Яка вартість навчання та як треба його оплачувати — одразу повністю чи частинами?

9. Де можна почитати відгуки про школу англійської мови?

10. Чи є бонуси: розмовний клуб, інтерактивна платформа, спеціальний застосунок, знижки на наступний рівень навчання, мовний табір абощо?

Вибирати школу для вивчення англійської мови варто обережно. Не зайвим буде порівняти кілька курсів між собою. Обов’язково шукайте відгуки колишніх студентів в інтернеті, цікавтеся враженнями друзів, але остаточне рішення однаково треба буде прийняти самостійно.

Багато мовних шкіл пропонують безплатне перше заняття, іноді кількість пробних уроків більша. Це ідеальний варіант, який допоможе вам на 99 % впевнитися, що така форма навчання й методика викладання вам до вподоби. 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист