На часі: скоро в продажу з’являться ляльки Барбі із синдромом Дауна

Американська компанія Mattel, яка спеціалізується на виробництві іграшок, представила свою останню новинку – ляльку Барбі. Це незвичайна іграшка, адже вона має зовнішні ознаки людини із синдромом Дауна.

«Ми з гордістю презентуємо ляльку Барбі із синдромом Дауна, яка дозволить краще передати різноманітність світу навколо нас», – сказала виконавча віцепрезидентка компанії Mattel Ліза Макнайт.

Таким чином компанія намагається себе реабілітувати після скандалу кількарічної давності. Тоді Mattel звинувачували в тому, що її лялька Барбі формує у дітей «далекі від реальності уявлення про жіночу привабливість». Тобто вона надто витончена, приваблива – словом, ідеальна. Тож компанія випустила лінійку більш реалістичних ляльок Mattel Barbie Fashionistas, де кожна модель має 4 типи фігури і 7 відтінків шкіри.

«Наша мета – дати можливість всім дітям побачити себе в образі Барбі. І заохочувати дітей гратися з ляльками, які на них не схожі», –  пояснює Ліза Макнайт.

У рекламній кампанії нової Барбі взяла участь 21-річна британка Еллі Голдстейн, яка народилася із синдромом Дауна. До речі, Еллі – перша модель з особливостями розвитку, яка стала зіркою завдяки співпраці з компанією Gucci і журналом Vogue.

Нагадаємо, що в колекції компанія Mattel є ляльки  Барбі в образах світових зірок. Одна з них присвячена українській фехтувальниці Ользі Харлан. У серпні 2023 року спортсменка продала іменну іграшку на  аукціоні eBa за $10,4 тис. А виручені гроші передала в клініку у Волинській області, яка займається реабілітацією військовослужбовців.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист