Майк Тайсон готується до бою, який його може вбити: лікарі вважають, що він ризикує життям

20 липня у Далласі відбудуться поєдинок легенди боксу Майка Тайсона та американського актора, блогера і боксера Джейка Пола. Це має бути дивовижне видовище. Однак лікарі переконані, що Тайсону слід від нього відмовитись.

Це один із найбільших боксерських поєдинків цього десятиліття, який викликав ажіотаж у всьому світі. Він проходитиме на 80-тисячному стадіоні, а вже сьогодні заброньовано 85 тисяч квитків.

Бій не має статусу професійного (результат не враховуватиметься до рекордів боксерів), але відбуватиметься за стандартними правилами боксу. Зрозуміло, що і для 58-річного Тайсона, і для 27-річного Пола перемогти – принципове питання.

Проте стосовно Майка у лікарів багато сумнівів. Він закінчив кар’єру в 2005 році. Після цього один раз, у 2020-у, вийшов на ринг заради PPV-бою з Роєм Джонсом-молодшим, який закінчився нічиєю. А отже, навряд чи боксер зараз у гарній формі.

До всього цього додається його вік і спосіб життя. З останнім у Тайсона проблема.

Після закінчення кар’єри він тривалий час зловживав алкоголем. За його словами, зав’язав 8 років тому, однак це наклало свій відбиток на його здоров’я. Так само, як і любов до маріхуани, з якою він так і не розпрощався.

Враховуючи всі ці фактори, доктор Стівен Х'юз, старший викладач медицини в Університеті Англії Раскіна, вважає, що для Тайсона виходити на ринг ризиковано:

«У нього може виникнути субдуральна гематома. У цьому стані сили зсуву викликають розрив вен, що з'єднують мозок з кровоносними судинами в мозкових оболонках. У людей похилого віку мозок має тенденцію втрачати обсяг. Це подовжує сполучні вени та робить їх більш уразливими до розриву. Відомо, що алкоголізм прискорює скорочення мозку, і для Тайсона це серйозний фактор ризику: варто пропустити один невдалий удар у голову – і спортсмена не врятувати».

Але Тайсон налаштований рішуче. Він тішиться з того, що досі надзвичайно популярний.

«Так, мені 58 років, і що? Я збираю мільярди переглядів, просто говорячи про бокс. Мені заздрять, особливо інші спортсмени, які не спроможні продавати своїми боями квитки на трибуни», – каже він.

Що з цього вийде, згодом побачимо.

Вас це може зацікавити: 5 причин зайнятися боксом, про які ви не підозрювали

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист