5 причин зайнятися боксом, про які ви не підозрювали

Слово бокс у багатьох асоціюється з перебитим носом, роз’юшеною губою і набряком на пів обличчя. Однак у першу чергу це тренування, яке допоможе розвинути витривалість, набути розкішної форми і навіть підправити своє психічне здоров’я.

Останнім часом бокс стає популярнішим. Що дають ці тренування?

Кубики пресу

Здавалося б, де прес, а де кулаки, якими махає боксер. Насправді все дуже взаємопов’язане. Для того, щоб розвинути миттєву реакцію і силу удару, боксеру  потрібно обертатися – задіяти стегна та тулуб. У цей момент внутрішні та зовнішні косі м'язи живота різко скорочуються. І це відбувається постійно!

Під час тренування розвиваються і передні зубчасті м’язи, яким у тренажерці зазвичай не приділяють достатньо уваги.

Розкішні плечі

Де ще можна наростити такі дельтоподібні м'язи, як не в боксі? Пояснюється це просто. Коли спортсмен завдає швидких сильних ударів, в роботу включаються м'язові волокна, що швидко скорочуються. Оскільки вони змушені працювати в різних площинах руху,  всебічне тренування плечей гарантоване.

Міцні кістки

Ви знали, що тренування з боксу рекомендують людям похилого віку? Не всім, звісно, - тим, у кого є ризик розвитку остеопорозу. Виявляється, сила ударів, яку беруть на себе кисті та передпліччя, стимулює мінералізацію кісток. А внаслідок цього – їхнє зміцнення. Лікарі кажуть, що таке фізичне навантаження дуже позитивно вливає на стан кісткової тканини. Для профілактики остеопорозу – супер заняття. 

Сталеві нерви

Для зняття стресу хтось п’є келих вина, хтось займається йогою, слухає музику, б’є посуд… А комусь найбільше подобається віддубасити боксерську грушу. Психологи називають це контрольованою агресією у безпечному середовищі і підтримують такий спосіб боротьби зі стресом. Чому ні? Людина виплеснула негативну енергію, і ніхто від цього не постраждав! Це набагато краще, аніж тримати все в собі і руйнувати себе. Або влаштувати скандал коханій людині.

Здорове серце і легені

Бокс – унікальний вид спорту: немає жодного м'яза, який би відпочивав під час тренувань. Це змушує серце та легені інтенсивно працювати, щоб усі м’язи отримали необхідну кількість кисню. До речі, бокс може стати чудовою заміною кардіотренуванням, якщо з якихось причин давати навантаження на ноги не бажано. Не можете бігати – боксуйте!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист